“B’JELJINSKA” POLITIKA Dal smo svi Kajsija?!

“B’JELJINSKA” POLITIKA Dal smo svi Kajsija?!

Prije par dana na TV Happy u emisiji Prelo,nešto tako se zove, prodefilovala je semberska političko-privredna reprezentacija!

Nakon toga na portalu iste televizije pojavila su se tri odvojena članka! Preneseš odmah po starini! Prvo Mićo Mićić,jbg. čovek gradonačelnik,treba imati nekog reda,neko je čoveka izabrao, glasao, za njega ili ne ali čovek je pobedio!

Tema turistička,naredni bi trebao da dođe na “red” direktor Turističke organizacije Grada Bijeljine Radosav Đokić, ima i video, a Radosav se smeje u krupnom planu sa naslovne slike!

Stadoh! Uf,kakav bi naslov bio “Kajsija promoviše Bijeljinu”,milion pregleda do berbe iste voćke! A još i video,pa gde ćeš lepše!

Sve mi se nekako poklopilo,bio bi to i drugi “autogol” bijeljinskih PDP-ovaca u kratkom vremenu nakon “zbunjivanja” u skupštinskim klupama,ali….

Sa jedne strane čitanost,a sa druge strane Radosav!

Ma kakav Radosav, Kajsija!

I ja prelomim i prvi put u životu dado glas za Kajsiju!

Žurim u crkvu!

U dva dana ovaj grad su napustile dve divne žene, napustile nas zauvek, mlade, premlade!

Mi koji ostadosmo na ovoj semberskoj zemlji,okupismo se da ih ispratimo!

Manje više,mnogo istih lica!

Znamo se mnogi od malih nogu, nemamo mi više nikom “šuplju” prodavati!

Ma koliko se voleli ili ne svako ko stavi ruku na srce zna koliko onaj drugi vredi,ma koliko to sebi hteo priznati ili ne!

Sutra kafa i novi dan!

I nova tema, izašao kod “drugih”!

Kajsija!

Kažem dojučerašnjem komši i drugu,znam video sam,nisam hteo napisati ali mu ponovim ovo što i vama sa početka teksta!

I nastavim se: “Iskreno,čoveka slabo poznajem! Bili smo onomad za istim stolom na svadbi kod Miloša,i tad sam ga prvi put čuo “live”. Više sam priča čuo o njemu,nego što sam imao priliku da ga doživim uživo. Ali zanimljivo je da nisam čuo ni jednu “lošu”! Ja kao dete iz grada trebao sam biti možda nekim stvarima “frapiran”!? Možda i bi da za ovih 30 godina “demokratije” se nisam svega i nagledao i naslušao! Možda Kajsija i nije za to gde jeste,možda ima još takvih “možda” stvari ali nije red u ovoj eri dupeuvlakača,lažova,prevaranata,kokošara da “ocrnim” čoveka za koga sam siguran da nije nikog koga poznajem niti prevario a niti slagao,a bilo je prilika par da to uradi! “

Kaže moj komšo S.B:” Slažem se,neka nisi! I podeli neka razmišljanja sa mnom ali nisam ovlašćen od istog da vam njegov stav prenesem!

I dodajem komši:”Koliko se ljudi transformisalo “vatanjem” u vlast,koliko se njih bahatilo i iživljavalo čak i prema bližnjima a da ne kažem političkim protivnicima. Pa pogledaj samo ovog,onog,nabrojašmo ih u glas”

I tako bi to moglo do sutra! Gde god se okreneš u gradu,republici i državi,negativna selekcija. I sad jedan Kajsija treba da bude primer iste!

Da je bogdo Kajsija naš problem, da je bogdo njegovo mesto koje je zauzeo naš problem! Neko je glasao i za tog Kajsiju! Neko je glasao i za te dupeuvlakače,termite,lažove,prevarante ali taj neko tad nije stavljao ruku na srce nego rukom 50 maraka u džep!

I jel onda taj neko ko će na moj objavljeni naslov ismijati Kajsiju,bolji od Kajsije?!

Zna lupiti i taj Kajsija ko ono za Tavnu i put, hoće takvom svašta i da poture! Ali red je red!

I da li će Radosav ostati Kajsija o kojem sam čuo i lepe reči. Čuo sam ja i ono,”seljačina” i slično. I jbo ga onaj ko ga postavi i slično, al ne čuh ništa loše “karakterno”! A u zlo kolo se hvatamo svi u politici! Kažu da je politika kurva a puna Bijeljina starleta političkih! I šta znaju,napućiti usne u “ćenifi”? E to je naša stvarnost, slika i prilika! Verovatno niko od vas do sada nije ni čuo za direktora Turističke organizacije Bijeljine do Kajsije! U najbolju ruku možda svaki deseti čitalac ovog članka, pa ko onda može ne priznati da je “popularizovao” svoju firmu!

Ma šalim se! Dosta više!

Samo još P.S!

A ti Radosave, Kajsija,kad pročitaš ovaj tekst,a javiće ti neko sigurno,doduše mnogo “sporije” neg za “onaj” kod drugih,znaj da te je spasio “minuli rad”! Isto tako znaj da ima i onih koji te mere “prostodušno” a ne sa 50 izbornih maraka u džepu!

Ali isto znaj, to što te je spasilo ako se ikad promeni, znaj da naredni put neće!

Zdravo živo Kajsija!

semberske.com

About The Author

Related posts

2 Comments

  1. Eke

    Evo da ti ja kazem ko je Kajsija. Jedna sirovina koja izrabljuje svoje radnike. Ja sam licno kod tog istog radio mesecima od 6 ujutru do 12 navece svaki dan za 16km dnevno, a bio sam po njegovoj prici najbolji i najposteniji radnik koji je ikad kod njega radio. Nisam smeo da izlazim iz sanka u lokalu jer ako ne dao Bog slucajno izadjem ispred lokala da zapalim ili jedem, on krene da vristi na mene da se vratim na mesto jer ce nam neko kako on kaze izneti aparate iz lokala. Slagao je da me prijavio na puno radno vreme. Jeste me prijavio ali na 4 sata samo pa sam od radnog staza dobio pola od zasluzenog. I na stranu svo placanje i pare, to sada nije toliko ni bitno jer su svi ostali lopovi kao i on. Taj covek je uzivao da se izivljava na radnicima i da glumi gazdu, da dovede 2 kurve sa sobom u lokal pa pred njima glumi mangupa. Odjednom je Kajsija dobar svima od kako se para nakrao preko fudbalskog kluba i kockarnica, i od kako vas placa da ga hvalitecpo novinama. Nemoj mi ti pricati da li je Kajsija dobar ili los, osetio sam ja to na svojoj kozi.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.