August 13, 2020

BL POLUMARATON : Kenijac Kimajo oborio rekord

BL POLUMARATON : Kenijac Kimajo oborio rekord

Kenijac Hilari Kiptum Majo Kimajo pobjednik je 2. M:tel banjalučkog polumaratona sa rekordom staze. U ženskoj konkurenciji slavila Kenijka Kristina Mora Oigo.

Kenijski trkač istrčao je dionicu od 21 kilometra u vremenu 1:04,03 sata i tako oborio rekord banjalučkog polumaratona koji je iznosi 1:05:33.

Trkači iz Kenije  su se izdvojili na početku trke od ostalih takmičara i na kraju ostvarili očekivanu pobjedu.

“Bila je dobra trka, veoma sam zadovoljan, bilo je naporno jer sam trčao sam. Zadovoljan sam, trčao sam dobro, hvala organizatorima, došao bih i naredne godine u Banjaluku, ako budem pozvan, mislim da bih mogao i istrčati za sat i dva minuta”, rekao je Majo Kimajo.

Drugi je kroz cilj prošao njegov sunarodnik Abel Kibet Rop, pobjednik beogradskog maratona, a treći je bio takođe Kenijac Džoel Maina Mvangi.

U ženskoj konkurenciji slavila je Kenijka Kristina Mora Oigo. Ona je takođe oborila rekord trke pošto je polumaratonsku dionicu istrčala u vremenu 1:13,37 sata i popravila rekord za više od pet minuta.

“Osjećam se dobro, zadovoljna sam zbog pobjede”, bile su prve riječi Kristine Oigo nakon prolaska kroz cilj.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Stela Barsosio, a treća je bila Agnes Čebet.

Trkački spektakl u Banjaluci je počeo u 9.15, kada je startala je glavna polumaratonska trkao, kao i štafetna trka, a start 2. m:tel  banjalučkog polumaratona ispratio je veliki broj Banjalučana koji su bodrili sve takmičare.

Među takmičarima koji danas trče banjalučki polumaraton je i 40 elitnih takmičara iz 40 zemalja svijeta,

a oni će pokušati da obore rekord trke koji iznosi 1:05,30 u muškoj i 1:18,47 u ženskoj konkurenciji.

Par minuta nakon glavne trke počela je  i trka zadovoljstva u dužini od tri kilometra, koja je okupila veliki broj Banjalučana koji su željeli da trče i da se zabave. Bilo je tu i mama i tata sa bebama u kolicima, veliki broj djece, ali i starijih trkača.

Promoterka banjalučkog polumaratona i učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ovog ljeta, Lusija Kimani, poželjela je svim učesnicima sreću, a danas trči Nektar trku zadovoljstva.

polumaraton
Izvor: Mondo.ba

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.