Februar 06, 2019

Bora Đorđević: Nekad i falš dobro zvuči

Bora Đorđević: Nekad i falš dobro zvuči

GRUPA “Riblja čorba”, pored serije koncerata kojima ove godine obeležava četiri decenije postojanja, vredno radi i na 20. albumu “Da tebe nije”, a prepreku ne predstavlja ni to što legendarni frontmen benda Bora Đorđević poslednjih godina sa suprugom Dubravkom živi u Sloveniji.

Novonastale okolnosti su ga, međutim, primorale da se prilagodi modernim tehnologijama, čemu se ranije protivio. Početkom ovog veka je govorio da i dalje koristi pisaću mašinu radije nego internet, a sada, pre početka intervjua, pun entuzijazma na mobilnom telefonu novinarima pušta demo snimke novih “Čorbinih” pesama. Komunikacija na “Vajberu” mu je, naravno, svakodnevica.

Nije baš da sam prihvatio mobilni, i dalje ga smatram špijunskom napravom – uz karakterističan osmeh, za “Novosti”, kaže Bora. – Ne volim da snimam digitalno, još nam je živi bubanj “zakon”. Kombinujemo te dve tehnike. Ne volim ni da glas provlačim kroz “autotjun”, nema potrebe. Čak i ako “odvalim” neki falš, ukoliko je u funkciji pesme i da joj atmosferu, to je dosta dobro. Neznalice koje koriste “autotjun” samo tako i mogu da pevaju. Proglasili su to načinom pevanja.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.