August 18, 2019

Borci Republike Srpske slave Mitrovdan

Borci Republike Srpske slave Mitrovdan

Boračka organizacija opštine Lopare danas je obilježila krsnu slavu – Mitrovdan, služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje, te služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopare Risto Radić podsjetio je da se danas obilježava i 26 godina od osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske.

“Brigada je branila srpski narod na majevičkom ratištu i bila je jedna je od najbrojnijih u Istočno-bosanskom korpusu Vojske Republike Srpske – imala je šest bataljona. Nažalost, poginula su 182 vojnika, a ranjeno je više od 400”, rekao je Radić o brigadi.

Radić je podsjetio da je opština Lopare, na obilježavanju 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske, dobila zlatnu značku za doprinos boračkoj populaciji.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je borcima krsnu slavu i Dan osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske, uz napomenu da lokalna uprava podržava rad Boračke organizacije, što će činiti i u narednom periodu.

“Zlatna značka koju smo dobili na ovogodišnjem Forumu boraca obavezuje nas i podstiče da ulažemo više napora i još snažnije u narednom periodu dajemo podršku Boračkoj organizaciji, ali i boračkoj populaciji uopšte”, rekao je Savić .

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Loparama su poginula 242 borca, a 813 ih je ranjeno.

BN TV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.