October 20, 2018

Bosanac, dobri Samarićanin, spasio stanare iz požara u SAD-u

Bosanac, dobri Samarićanin, spasio stanare iz požara  u SAD-u

Nesebičan komšijski čin značio je život i spasenje za 25 stanara. Naime, kada je došlo do požara u zgradi, ovaj čovjek je alarmirao sve stanare i tako im spasio živote. Sve se odigralo u Mančesteru, Nju Hempšir, gdje je u jednoj zgradi došlo do požara.

Među spasenim su Evanđelista del Rosaira, koja kaže da ju je probudio u pola dva noću komšija koji je svima lupao na vrata, a za kojeg ona tvrdi da je dobri Samarićanin. “Probudio nas je i hvala mu za to”, kaže Del Rosaria.

Inače, spasilac nije želio da govori za medije, ali u komšiluku kažu da ga svi znaju po nadimku Bosanac. “Probudite se, probudite se”, rekao nam je i tako smo uspjeli spasiti i sve ostale članove naše porodice. Del Rosaria kaže da mu je zahvalna jer je i njen trogodišnji sin bio direktno ugrožen, ali je zahvaljući Bosancu i on spasen.

Inače, dim je ispunio sve hodnike zgrade, vidljivost je bila smanjena i mnogi su bili dezorijentisani. Del Rosaira kaže da je uspjela da dođe do prvog sprata i tu stala. “A onda je došao Bosanac, koji je razbio prozor i pomogao mi da izađem iz zgrade”, kaže on.

I Marsel Lapier, vlasnik zgrade, ima samo riječi hvale za anonimnog Bosanca: “On je čovjek koji je u momentu reagovao. Slobodno mogu reći da je pravi dobri Samarićanin.

On je alarmirao sve nas i hvala mu za to”, kaže Lapier. On dodaje da ovim putem želi da izrazi javno zahvalnost tom čovjeku, jer on ne želi da se spominje u medijima. “On je takav čovjek, ne želi nikakvu pohvalu niti priznanje, jednostavno je reagovao kako je mislio da je ispravno”, kaže Lapier.

Mnogi od stanara su odmah prebačeni u bolnicu zbog dima. Ipak, ono što nisu uspjeli spasiti su stvari, ali sve to je nadoknadivo. “Da, izgubili smo sve, ali smo živi”, kaže Del Rosaria.

Inače, zgrada koja se nalazi u Sedar Strit, u Mančesteru, je skoro uništena, jer se požar prilično brzo širio. Ipak, stanari kažu da najveću zahvalnost duguju Bosancu i njegovoj dvojici braće. “Da, oni su jedna sjajna porodica”, rekla je jedna stanarka.

Izvor: Nezavisne novine

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.