October 22, 2018

Bosanskog psa pokušava uhvatiti cijelo škotsko ostrvo i ne uspijeva im

Bosanskog psa pokušava uhvatiti cijelo škotsko ostrvo i ne uspijeva im

EMMA Campbell iz Škotske udomila je psa iz Sarajeva i odvela ga na ostrvo Arran kako bi brinula o njemu i izbrisala mu traume zarađene na bosanskim ulicama, no 43-godišnja žena nije ni sanjala kakvu će joj brigu priuštiti njen novi ljubimac.

Njemački ovčar nazvan Drogo brzo je pobjegao svojoj novoj vlasnici te od oktobra prošle godine luta ostvom uprkos naporima dežurnih službi i volontera koji ga pokušavaju uhvatiti.

”Bio je prestrašen kad je stigao u novi dom pa smo četirisedmice čekali da se smiri i da izađemo u šetnju. Htjela sam da se navikne na okolinu i kad nauči doći kući u slučaju da se izgubi, no kad smo prvi put krenuli u šetnju, otvorila sam gepek da izađe,a on se uspaničio i pobjegao. Nismo ga uspjeli zadržati i pobjegao je u strahu”, kaže vlasnica koja je psa udomila nakon što je vidjela prijateljev post o bosanskim skloništima za životinje i u kakvim su uvjetima tamošnji psi.

Some more photos of this elusive boy!!!

Gepostet von Finding Drogo am Sonntag, 15. April 2018

Drogo sada već sedam mjeseci luta Arranom dugim 32 kilometra, a da mu se ništa nije dogodilo pokazuju kamere koje prate divlji život na ostrvu i koje su bjegunca već nekoliko puta uhvatile, prenosi Telegraph.

Na Facebooku je prije nekoliko mjeseci osvanula i stranica Finding Drogo, a za ovaj tjedan najavljena je velika akcija u kojoj će Emma i njezina porodica pomoći timu koji se bavi pronalaženjem izgubljenih pasa.

/Index/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.