Januar 25, 2020

BRAĆA ĆULUM UHAPŠENA NOĆAS U BANjALUCI: Nemačka tajna služba za njih kaže da su najveća državna opasnost

BRAĆA ĆULUM UHAPŠENA NOĆAS U BANjALUCI: Nemačka tajna služba za njih kaže da su najveća državna opasnost

Banjalučka policija privela je u petak uveče braću Nermina i Armina Ćuluma, koji širom Evrope važe za bezbednosno interesantne osobe.

Kako saznaju “Novosti” policija ih je privela u jednom poznatom banjalučkom restoranu, nakon čega su ih u njihovim luksuznim automobilima Ferari i Lamburdžini pod pratnjom sproveli u PU Banjaluka na informativni razgovor.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum.

– U toku je preduzimanje radnji prema njima sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih dela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka – rekla je Markanović.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije “United Tribuns” koju je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izveštaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma nemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo “United Tribuns” nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Nemačkoj.

“United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiHe. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbegao u Nemačku. Braća Ćulum su i pre izvesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva sa Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.