Februar 06, 2019

Branislav Vlačo iz Bijeljine novi direktor Krajina osiguranja

Branislav Vlačo iz Bijeljine  novi direktor Krajina osiguranja

Agencija za osiguranje Republike Srpske dala je saglasnost za imenovanje diplomiranog ekonomiste iz Bijeljine Branislava Vlače za novog direktora „Krajina osiguranja“, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Agencija je saglasnost za njegovo imenovanje, na prijedlog Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ u kojem i dalje većinu ima Naveen Aggarwal, dala krajem prošle sedmice.

Prije imenovanja na ovu fukciju Vlačo je nekoliko godina bio direktor Filijale Raiffeisen banke u Bijeljini. Prije toga je radio u Upravi kriminalističke policije MUP-a Sarajevo, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske kao analitičar u upravi za analitiku, informisanje i AOP, kao i u bivšoj Republičkoj upravi javnih prihoda.

Agencija za osiguranje Republike Srpske ukinula je 20. januara vanrednu upravu u „Krajina osiguranju“, nakon čega je ovo društvo i definitivno preuzeo stari Upravni odbor na čelu sa Navenom Agarvalom.

„Krajina“ je bila pod vanrednom upravom šest mjeseci, od 20. jula prošle godine. Agencija za osigurnje Srpske uvela je vanrednu upravu u ovo društvo zbog niza nezakonitosti koje su vlasnici iz Indije Naven Agarval i Gupta Nite počinili nakon što su krajem 2015. godine, za 6,9 miliona KM kupili većinski paket akcija ovog društva.

Izvor: Capital.ba

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.