CIJELA SRBIJA JE BILA UZ DUKIJA Hrabri dječak koji se lavovski borio protiv opake bolesti sutra će biti sahranjen

CIJELA SRBIJA JE BILA UZ DUKIJA Hrabri dječak koji se lavovski borio protiv opake bolesti sutra će biti sahranjen

Sahrana malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca, za kojim i dalje plače cijela Srbija, biće obavljena sutra, na groblju u Kušiljevu, u 13 časova.

Mali Dušan preminuo je prošle subote, 29. septembra, u bolnici “Sant Joan de Deu”, u Barseloni, a tog dana je njegov otac Aleksandar Todorović objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuk profilu.

– Spavaj sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE! – napisao je otac.

Mali Duki otputovao na liječenje 15. septembra, pošto je, u jednoj od najvećih akcija u Srbiji skupljeno 191.000 evra, koliko je bilo neophodno da mališan uopšte bude primljen na liječenje.

Do 15. septembra, preko fondacije “Podrži život” prikupljeno je oko 119.000 evra, dok je ostatak od oko 70.000 evra uplatio čuveni fudbaler Nemanja Matić.

Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlijezde – neuroblastome, od čega se liječio dvije godine.

Preko malenih leđa ovaj dječak je preturio teške hemoterpije, operaciju, transplantaciju koštane srži i još mnogo toga napornog tokom liječenja agresivnog raka.

Kako je njegov otac Aleksandar naveo, prije nešto više od tri mjeseca taj tumor se malom Dušanu ponovo vratio.

– Saznali smo za strašnu vijest na redovnoj kontroli. I sami Dušanovi ljekari bili su iznenađeni jer je od posljednje hemoterpije prošlo samo tri mjeseca. U pitanju su bili najjači citostatici. Prethono je moj sin preživio operaciju u Memfisu (SAD) i to kod najboljeg hirurga na planeti za neuroblastome. Uslijedila je transplantaciju koštane srži i ciklus zračenja. I, poslije svega toga, maligni tumor je ponovo tu – rekao je Aleksandar za Blic.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.