August 17, 2019

CNN proglasio Exit jednim od najboljih festivala na svetu

CNN proglasio Exit jednim od najboljih festivala na svetu

Globalni medijski gigant CNN objavio je listu najboljih svetskih festivala i ponovo proglasio Exit jednom od vodećih muzičkih manifestacija na celoj planeti. “Rođen iz srpskog bunta i pokreta za demokratske promene na prelazu vekova, Exit već godinama osvaja vrhove lista najboljih festivala”, piše u objašnjenju CNN-a. “Nije teško uvideti zašto. Njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim”, navodi se u istom tekstu, koji u nastavku izdvaja sjajne zvezde Exita poput Ellie Goulding i grupe Bastille.

“Ipak, Exit je puno više od muzike. Osećaj dobrodošlice i zabava do ranih jutarnjih časova čine ga drugačijim od bilo kog festivala na svetu!”, zaključak je novinara CNN-a.

Povodom novog u nizu priznanja od strane najuticajnijih svetskih medija, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, izjavila je: “Ponosni smo na sve uspehe koje u prethodnih nekoliko godina postiže jedan od naših najznačajnijih domaćih brendova. Biti proglašen za jednu od najznačajnijih manifestacija na svetu od strane najuticajnijih svetskih medija kao što su CNN ili Gardijan opravdava tezu londonskog Ekonomista, u kojoj se ističe da je doprinos Exita promociji Srbije neprocenjiv. Tim pre nas je ova vest obradovala, imajući u vidu činjenicu da je TOS kao institucija prepoznala značaj Exita i sa ponosom od samog početka ovaj festival promoviše širom sveta”.

Upravo je CNN pre nekoliko godina izneo procenu da Exitov doprinos promociji Srbije u svetu iznosi oko 80 miliona dolara godišnje. Ovo je treći put u poslednjih sedam godina da CNN svrsta naš festival u društvo sa najvećim festivalima na svetu, a ove godine tu su japanski Fuji Rock, španska Primavera, danski Roskilde, nemački Melt! i američki Pitchfork.

U isto vreme stigla je i lista 10 najboljih festivala po izboru italijanskog izdanja čuvenog modnog časopisa Vogue, na kojoj se takođe našao Exit. NJihov izbor bio je usmeren na događaje orijentisane na umetničku i nezavisnu muziku kao što su francuski Nuits Sonores, islandski Secret Solstice, holandski ADE, britanski Bestival i drugi. Exit se u članku navodi kao “institucija svetske festivalske scene”, a pored toga što je navedeno da je Petrovaradinska tvrđava istinski magična, Vogue na Exitu preporučuje nastupe Solomuna i Wiz Khalife.

Podsećamo, Exit je početkom ove godine proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”, dok je i čuveni britanski list Gardijan pre dve nedelje proglasio Exit jednim od najboljih festivala u Evropi. Exit je proglašavan i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Izvor: Danas

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.