Januar 17, 2020

Cvijanović: Hor “Srbadija” najljepše promoviše kulturnu baštinu srpskog naroda

Cvijanović: Hor “Srbadija” najljepše promoviše kulturnu baštinu srpskog naroda

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je dirigentu Desanki Trakilović i članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Srbadija” iz Bijeljine 120 godina od osnivanja, te istakla da ovaj hor na najljepši način promoviše kulturnu baštinu i njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

Cvijanovićeva je istakla da “Srbadija” svojim stvaralaštvom, predanim radom i istrajnošću već dugi niz godina ostvaruje zavidne rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i predstavlja istinski ponos Republike Srpske.

– Izuzetno cijeneći kontinuitet održavanja horskog festivala `Majske muzičke svečanosti`, koji ste pokrenuli, a koji svake godine okuplja veliki broj mladih umjetnika iz cijelog svijeta, želim da Vam u ime institucija Republike Srpske i u lično ime, uputim najiskrenije pozdrave – navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je članovima ovog hora poželjela da i u narednom periodu nastave nizati značajna priznanja, čuvati bogatu riznicu stvaralaštva i širiti sliku o Republici Srpskoj na najljepši mogući način.

Okupljajući mlade talente, dodala je Cvijanovićeva, Srpsko crkveno pjevačko društvo “Srbadija” svojim visokim muzičkim kvalitetom i impresivnim nastupima na najljepši način promoviše kulturnu baštinu, te njeguje tradiciju i duhovnost srpskog naroda.

– Vama i svim članovima Srpskog crkvenog pjevačkog društva `Srbadija` upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja značajnog jubileja – 120 godina od osnivanja – navela je Cvijanovićeva.

Hor “Srbadija” je na svjetskoj rang-listi horova visoko rangiran, te najbolje rangiran hor iz regiona.

/rtrs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.