October 21, 2018

Da li muškarci stvarno više masturbiraju nego žene?

Da li muškarci stvarno više masturbiraju nego žene?

Masturbacija je gotovo uvijek škakljiva tema. Rijetki su parovi koji međusobno o tome otvoreno razgovaraju.

Novo istraživanje, provedeno na portalu “Superdrug Online Doctor”, pokazalo je ko češće masturbira, žene ili muškarci i koliko često.

Zanimljive podatke dalo je hiljadu dobrovoljaca, a pokazalo se da žene ne zaostaju previše iza muškaraca kada je riječ o dostizanju orgazama masturbacijom.

Suprotno mišljenju da žene to puno rjeđe rade, istraživanje je pokazalo da čak 88 odsto žena masturbira, dok to čini 96 odsto muškaraca.

Otkrilo se i šta koji pol preferira kada je riječ o “solo igricama”. Žene, njih 40 odsto, masturbiraju bez seks-igračaka, dok se pomagalima pri masturbaciji ne služi ni 90 odsto muškaraca.

Žene masturbiraju u prosjeku dva puta nedjeljno u trajanju od oko 13 minuta. Muškarci masturbiraju u prosjeku četiri puta nedjeljno u trajanju od oko 14 minuta.

Matematički, to bi značilo da muškarci provedu u prosjeku 19 sati duže masturbirajući godišnje u odnosu na žene, ali znaimljivo je da žene radije biraju samozadovoljavanje prije seksualnog odnosa, a najveći broj ispitanica priznao je da se pri tome “pomažu” pornografijom.

(Vecernji.hr)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.