April 06, 2020

Da li preterujete sa kupanjem?

Da li preterujete sa kupanjem?

Mnogi ne mogu da zamisle dan bez tuširanja, ali studija Univerziteta u Kaliforniji pokazala je da je previše vode štetno jer narušava prirodnu floru koja pomaže telu da se bori protiv infekcija

Šta je komplikovano u naizgled tako jednostavnoj aktivnosti kao što je kupanje? Mnogo toga, ako je verovati stručnjacima koji tvrde da većina ljudi greši prilikom tuširanja. Ovo su najčešće greške.

Tuširanje svaki dan

Mnogi ne mogu da zamisle dan bez tuširanja, ali studija Univerziteta u Kaliforniji pokazala je da je previše vode štetno jer narušava prirodnu floru koja pomaže telu da se bori protiv infekcija. Naučnici predlažu tuširanje svaki drugi dan ili čak dva puta nedeljno uz redovno održavanje higijene ruku i intimnih delova.

Previše dugo

Ako uživate u dugotrajnom “opuštanju” u mirišljavoj kupki, grešite. Sve duže od 20 minuta je previše jer isušuje kožu. Vlažnost ćete joj delimično povratiti losionima za telo, ali i tu grešimo jer previše čekamo. Pravo vreme za nanošenje losiona je odmah nakon tuširanja, jer su pore tad otvorene.

Sapun

Ljudsko telo ima trilion bakterija na koži koje nas štite od ekcema, akni, a svakodnevnim korišćenjem sapuna ih skidamo sa sebe. Dermatolozi kažu da naročito treba izbegavati antibakterijske sapune i savetuju da biramo organske. Zapravo, jedina mesta koja zahtevaju svakodnevno sapunjanje su pazuh i intimni delovi, a svi ostali delovi tela biće očišćeni i samo vodom, čak i nakon treniranja.

Izvor: novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.