October 21, 2018

Dajević pobednik “Cerskog maratona”,Jelena Vasiljević iz Bijeljine prva među rekreativcima

Dajević pobednik “Cerskog maratona”,Jelena Vasiljević iz Bijeljine prva među rekreativcima

Miloš Dajević (33), član beogradskog Atletskog kluba (AK) “Cerski junaci”, pobednik je 22. Cerskog polumaratona, sportske manifestacija koja se tradicionalno održava na Tekerišu kod Loznice u znak sećanja na Cersku bitku.

Dajević je deonizu dugu 21,1 kilometar pretrčao sa jedan sat, 24 minuta i 48 sekundi, dok je samo sedam sekundi kasnije njegov drug iz kluba Miloš Jovanović (26) stigao na cilj drugi. Trećeplasirani u ukupnom plasmanu među muškarcima je Antonije Kijanović (30) iz Prijepolja (1:30,58).

Dajević je i 2013. godine bio prvoplasirani na ovom takmičenju, a prošle godine osvojio treće mesto. U ukupnom plasmanu među ženama najbrža bila je Prokupčanka Marijana Tršić (25), koja je deonicu istrčala za dva sata, tri minuta i 50 sekundi. Prvoplasirana u ženskoj konkurenciji od 40 do 49 godina starosti bila je Slađana Cvjetković (45), a među starijima Vera Velimirović (50). Miloš Savić (43) iz Beograda bio je najuspešniji među veteranima od 40 do 49 godina, a Saša Antić (53) iz Valjeva među muškarcima između 50 i 59 godina.

U najstarijoj kategoriji iznad 60 godina pobedio je Dane Jaćimovski (61). Studenti i rekreativci trčali su kraću deonicu od deset kilometara, a među muškarcima prvi je na cilj stigao Sreto Krstić (24) iz Zvornika, Maja Marković (27) bila je najuspešnija među studentkinjama, dok su među rekreaticima najbrže do cilja stigli Jelena Vasiljević iz Bijeljine i Aleksandar Zdravković iz Apatina. Svim učesnicima i pobednicima dodeljene su diplome, medalje i pehari, a organizator takmičenja, kojim je obeležena 102. godišnjica bitke na Ceru, je AK “Cerski junaci” i pokrovitelj grad Loznica.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.