August 07, 2020

Delegacija EU u BiH: Zabrinuti razvojem događaja u Banjaluci, EU i zvanično reagovala

Delegacija EU u BiH: Zabrinuti razvojem događaja u Banjaluci, EU i zvanično reagovala

Na današanja dešavanja u Banjaluci je reagovala i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost za ono što dešava od jutarnjih sati u ovom gradu.

“Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banjaluci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva za unutrašnje poslove hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa pokretom ‘Pravda za Davida’, uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicione političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apelujemo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja”, saopšteno je iz Delegacije Evropske unije.

Napominju da današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH.

“I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja”, poručili su iz Delegacije Evropske unije.

Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, oglasio se na svom Twitter nalogu.

“Duboko zabrinut razvojem događaja u Banja Luci od jutros, uključujući i hapšenje Davora Dragičevića i nekoliko pripadnika pokreta #PravdaZaDavida kao i političkih lidera. Evropska unija je zvanično reagovala. Molimo sviju da se suzdrže od nasilja”, napisao je Vigemar.

Lars-Gunnar Wigemark

@LarsGWigemark

Duboko zabrinut razvojem događaja u Banja Luci od jutros, uključujući i hapšenje Davora Dragičevića i nekoliko pripadnika pokreta kao i političkih lidera. Evropska unija je zvanično reagovala. Molimo sviju da se suzdrže od nasilja.

35 people are talking about this
/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.