August 03, 2020

Detalji “krađe” pasa iz nehumanog azila: Borci za prava životinja “zaradili” krivične prijave a jedna od dve je teška krađa!

Detalji “krađe” pasa iz nehumanog azila: Borci za prava životinja “zaradili” krivične prijave a jedna od dve je teška krađa!

 Za krađu pasa iz azila u mjestu Kalajevo, kod Prijedora, koja se desila u junu ove godine, osumnjičena su tri lica, inače borci za prava životinja.

Iz prijedorske policije je saopšteno da su I.R. (34), S.D. (42) i D.K. (33) iz Prijedora osumnjičeni za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i tešku krađu.

“Utvrđeno je da su osumnjičeni I.R., S.D. i D.K. u toku noći između 19. i 20. juna ove godine, u mjestu Kalajevo, s unaprijed stvorenom namjerom iz azila za pse ukrali ukupno 67 pasa, koji su se nalazili u obezbijeđenim metalnim boksovima, čime je komunalnom preduzeću iz Prijedora pričinjena materijalna šteta od oko 1.450 KM”, naveli su iz PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, pomenuta trojka je smatrala da su uslovi u kojima borave psi nehumani i odlučili su da ih oslobode. U pitanju su dvije ženske osobe – Ina i Spomenka i njihov kolega Dragan, ali s njima juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Psi su se nalazili u metalnim boksovima, zbog čega je muškarac obio katanac pa su pse iznosili na rukama, a neke su pustili.

Iz policije navode da je o svemu obaviješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a protiv njih troje biće dostavljen izvještaj.

Zoran Bulić, rukovodilac Radne jedinice “Deponija i reciklaža”, u okviru koje se nalaze Higijeničarska služba i azil za pse, a koji su u sastavu “Komunalnih usluga” Prijedor, rekao je juče za “Nezavisne” da se to nikad ranije nije dešavalo i da je sve zabilježeno kamerama. Pravi razlog za ovu nesvakidašnju krađu ne zna, ali tvrdi da uslovi u kojima psi borave nisu loši.

On je istakao da pretpostavlja o kojim se osobama radi, ne otkrivajući identitet, ali dodaje da jedna od tih osoba ima svoj privatni azil za pse.

“Nama je na brojnom stanju nestalo 67 pasa, neki su pobjegli, a neke su oni uzeli. Koliko su odnijeli, to najbolje oni znaju”, rekao je Bulić.

U “Komunalnim uslugama” Prijedor su potvrdili da se krađa desila, ali da zbog istrage koja je u toku ne mogu komentarisati navedeni slučaj.

“Ovo je prvi ovakav slučaj provale u prostorije azila”, rekli su u tom preduzeću.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.