Februar 08, 2019

DETALJI NAPADA KOJI JE ŠOKIRAO SRPSKU Učenik htio da ubije prvog na koga naiđe?!

DETALJI NAPADA KOJI JE ŠOKIRAO SRPSKU Učenik htio da ubije prvog na koga naiđe?!

Domar u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora Milenko Pančić (58) teško je povrijeđen kada ga je sjekirom iz čistog mira napao učenik N. P. (15).

Sve se desilo u srijedu oko sedam časova ujutro prije početka nastave, a hororu u školi nije prethodila bilo kakva rasprava. Domar, koji radi i kao ložač, došao je ranije da potpali vatru u peći. Ispred škole je bio i učenik N. P. koji je takođe došao prije drugih učenika i nastavnika. Pozdravio je domara koji je potom ušao u kotlovnicu da naloži vatru.

– Učenik je ušao za njim i prikrao mu se iza leđa, a domar ga nije čuo jer je peć bila preglasna. Maloljetnik je uzeo sjekiru i njome udario Pančića po glavi. Prestravljeni domar je, krvav, krenuo da bježi. Učenik ga je sustigao i udario još dva puta, a potom je ostavio sjekiru pored obližnjeg spomenika – ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Tada su naišli direktor škole Željko Rudonjić i jedan mještanin, koji živi u blizini škole. Kad su ugledali povrijeđenog domara koji doziva pomoć, direktor je pozvao policiju i krenuo u potragu za napadačem, dok je Pančića pomenuti komšija odvezao u Dom zdravlja u Prnjavor.

– Isprva nisam znao ko je povrijedio Milenka. Pošto sam mislio da je napadač blizu, djeci koja su dolazila u školu govorio sam da se odmaknu, kao i N. P. koji se pojavio sa majkom. Putem telefona sam pozvao komšiju koji je vozio Pančića i kazao mu da ga ispita o napadaču. Bio sam šokiran kad mi je rekao da ga je napao učenik. Prišao sam dječaku i majci i rekao im da sačekaju policiju – ispričao je Rudonjić.

Povrijeđeni domar je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, dok je N. P. navodno na ispitivanju u policiji pokazao ubilačke namjere i zato je prebačen na psihijatrijsko liječenje.

– Maloljetnik je ispitan u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima. Sumnjičimo ga za pokušaj ubistva. O slučaju je obaviješten tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka prema čijim instrukcijama se preduzimaju dalje mjere – naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je iz čistog mira napao domara, jer je tog jutra “htio da ubije prvog ko naiđe”. On je, navodno, u školi i ranije pravio manje nestašluke, a bio je na razgovoru kod pedagoga i psihologa. Dječakova majka radi u prodavnici u blizini škole. Roditelji ostalih učenika koje smo zatekli ispred škole rekli su nam da su u strahu za svoje mališane od kada su čuli šta se desilo. Većina njih odlučila je poslije tog napada da prati svoju djecu na nastavu.

Domar stabilno

Povrijeđeni domar smješten je u Službi za neurohirurgiju u UKC RS u Banjaluci i trenutno je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

– Pacijent M. P. je primljen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje – saopšteno je iz UKC RS.

/glassrpske/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.