Septembar 21, 2020

DETALJI OTMICE U BEOGRADU Mučen u podrumu zelenaša 21 dan

DETALJI OTMICE U BEOGRADU Mučen u podrumu zelenaša 21 dan

Dvojica Beograđana uhapšena su zbog sumnje da su Igora M. (41) oteli i čak 21 dan držali zatočenog u podrumu da bi im prepisao stan.

Jeziva otmica dogodila se u septembru prošle godine, kada su Ranko Stojanović (56) i Nikola Jovanović (46) oteli Igora M. (41).

Kako se sumnja, oni su ga namamili i na prevaru odveli u stan u Leštanima koji se nalazio u podrumu i zatvorili ga.

Čak 21 dan nesrećni čovjek bio je zatočen u stanu, gdje su se otmičari iživljavali nad njim.

– Oni su ga fizički i psihički maltretirali, i to sve sa jednim ciljem – da ga primoraju da potpiše da im je prodao stan i tri automobila.

U čitavoj toj agoniji u kojoj je 21 dan živio Igor, kao i njegova porodica koja nije imala nikakvih informacija o njemu i njegovom stanju, osumnjičeni otmičari uzeli su od nesrećnog muškarca i elektromaterijal u vrijednosti od oko 40.000 evra.

– Otet muškarac je tek poslije 21 dan uspio da pobjegne, i to kada su Stojanović i Jovanović bili van stana. Iskoristio je trenutak kada su oni otišli iz stana, skupio je snage koje gotovo da nije imao od batina koje je trpio danima. Sa jedva snage i uz pomoć stvari koje je našao u tom podrumu uspio je da odvali rešetke na prozoru. Nakon što ih je odvalio, iskočio je kroz prozor i pobjegao od torture koju je trpio danima – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Ovaj muškarac je slučaj odmah prijavio policiji, koja je nakon opsežne istrage prikupila dovoljno dokaza i privela Jovanovića i Stojanovića.

Kako je saopšteno u MUP, u trenutku hapšenja policija je iz stanova ove dvojice otmičara pronašla dvije bejzbol palice, jedan pancir i dva metka za “magnum 357”.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.

Inače, uhapšeni Ranko odranije je poznat policiji, a u zelenaškim krugovima su ga prozvali Ranko Konj.

Prema informacijama koje posjedujemo, ovaj muškarac poznat je u Beogradu kao zelenaš i muškarac koji je prevario na desetine građana.

– On je ljudima davao novac na kamatu, a kako oni nisu imali da mu vrate, smišljao je kompenzacije – kaže izvor.

Prema njegovim riječima, uhapšeni Ranko utjerivao je dugove na razne načine – između ostalog i zaplijenom imovine.

– On je kada ljudi nisu mogli da mu vrate dug pravio kompenzaciju – uzimao im je kola, stanove. Sve te ljude primoravao je da potpišu da su mu dali stan. Na taj način, na kamatu, prisvojio je na desetine kuća i stanova širom Beograda – kaže izvor.

Stan prodat poslije otmice

U zgradi u Leštanima u čijem stanu u podrumu je trajalo zatočeništvo nesrećnog Igora M. niko nije mogao da povjeruje šta se dešavalo prije godinu dana. Kako kažu komšije, prvi put čuju za tako nešto. Vlasnik stana u kojem je Igor bio zarobljen 21 dan kazao je za Blic da ne zna ništa o pomenutom događaju.

– Ja sam taj stan kupio ove godine u aprilu od nekog Nikole. Sve sam legalnim putem uradio – kazao je vlasnik stana.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.