Februar 07, 2019

DETALJI TRAGEDIJE Trudnica izašla iz slupanog auta, pitala muža da li je dobro i pala na zemlju

DETALJI TRAGEDIJE  Trudnica izašla iz slupanog auta, pitala muža da li je dobro i pala na zemlju

Suzana Bogdanović i Vitomir su se voljeli više nego iko, sve su radili zajedno, sa velikom radošću su iščekivali rođenje kćerkice a eto, umjesto slavlja sada sahranjujemo i nju i bebu. Ovo je strašna, nezapamćena tragedija…

Ovako govore rođaci i prijatelji tragično nastradale trudnice Suzane Bogdanović (33) koja je preminula u srijedu u Kliničkom centru u Nišu od zadobijenih povreda u strašnom udesu na putu Prokuplje – Gornja Stražava, dok je beba, koju su ljekari izvadili carskim rezom odmah poslije nesreće, izdahnula juče ujutro na Dječjoj internoj klinici u Nišu.

Suzana koja je bila u devetom mjesecu trudnoće nalazila se sa suprugom u automobilu marke “sitroen”, kada se 29. avgusta oko 11.15 časova u njih zakucao “mercedes” kojim je upravljao hrvatski državljanin Žarko P. (43) a koji je, prema prvim informacijama, prešao u suprotnu traku!

– Bili su do Doma zdravlja da Suzana uradi analize jer se bližio čas porođaja. Veoma su se radovali jer je za desetak dana trebalo da se porodi. Imaju dva sina Stefana (14) i Danila (11) pa ih je vijest da će dobiti kćerkicu veoma radovala. Usput su svratili do prodavnice po brašno, šećer i druge potrepštine. U povratku, nadomak sela Donja Stražava, na njih je naletio “mercedes” koji je u  krivini prešao u njihovu traku. Od siline udara, odbacio ih je u jarak. Koliko je to bio jak udarac svjedoči i to što je Suzani pojas kojim je bila vezana isjekao majicu. Uspjela je ipak da sama izađe iz kola i kaže: “Vitomire jesi li dobro”, a onda se srušila na zemlju – pričaju prijatelji koji su se juče okupili u porodičnoj kući Bogdanovića u Kostenici kod Prokuplja.

Vitomir je odmah priskočio u pomoć supruzi koja je bila na desetak dana od porođaja.

Foto: B. Janačković/RAS Srbija

– Suzana je poslije pada na zemlju odmah počela da modri u licu, iza ušiju. Izvukao joj je jezik da se ne uguši, pružio vještačko disanje… Hitna pomoć je prevezla do bolnice u Prokuplju gdje su bebu odmah izvukli carksim rezom a potom ih, pod policijskom pratnjom, transportovali do Kliničkog centra u Nišu. Tamo je utvrđeno da je Suzana strašno povrijeđena – imala je povredu karlice, rascjep materice, povredu lobanje… Istog dana u 18 časova, umrla je. Sutradan je umrla i njena beba u bolnici. Nije živjela ni jedan cijeli dan – pričaju očajni rođaci i poznanici.

Tijelo Suzane je juče preuzeto iz bolničke kapele KC u  Nišu, a tijelo bebe je preuzeto danas, a majka i beba sahranjene su danas u Prokuplju, piše Blic.

“Žena čelik”

– Suzana je bila “žena čelik”. Sa Vitomirom je rame uz rame sa njim radila sve muške poslove. Zimi su rezali marele, jabuke i drugo voće samo da obezbijede prihode za porodicu. Imali su pčele, ona je obrađivala baštu a sve što zarade ulagali su u kuću koju su počeli da grade sami, ciglu po ciglu. Uprkos velikim obavezama i napornom poslu, nikada nije skidala osmijeh sa lica, toliko je pozitivna žena bila – pričaju prijatelji.

Vozač “mercedesa” u zatvoru

Žarko P., hrvatski državljanin, koji je upravljao “mercedesom smrti”, uhapšen je nakon udesa i nalazi se u pritvoru. On je inače samo nekoliko dana prije udesa došao u Prokuplje kako bi zaprosio djevojku.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.