October 16, 2018

Dinja jača organizam

Dinja jača organizam

Dinja ima značajno mesto i primenu u narodnoj medicini, a koriste se plodovi, sok i seme protiv grčeva, za rešavanje tegoba sa bešikom, za snaženje imuniteta i negu suve kože

U narodnoj medicini dinja ima široku primenu u lečenju. U terapiji se koriste plodovi, sok i seme.

Protiv grčeva

Pomešajte 2 kašičice semena dinje sa 2 kašičice semena krastavca i prelijte sa 6 dl kipuće vode. Ostaviti poklopljeno da odstoji dva sata, pa procedite. Pije se 1 dl pre doručka, a 2 dl pre ručka i večere. Lečenje traje 10 dana.

Za bešiku

Pomešajte 2 kašičice sitno izmrvljenog semena dinje, 2 kašičice semena krastavca i 1 kašičicu usitnjenih peteljki višnje. Prelijte sa 7 dl kipuće vode i ostavite da odstoji poklopljeno dva sata. Procedite i pijte po 2,5 dl tri puta dnevno pre obroka tokom pet dana.

Snažan imunitet

Sok od dinje, isceđen ručno ili u sokovniku, pomeša se sa jogurtom, medom i limunovim sokom. Uzima se od dva do tri puta dnevno jedna čaša.

Nega suve kože

U sveže isceđen sok od dinje se doda jednaka količina mleka i ružine vodice. Ovaj losion se stavlja na lice uveče i ujutru, po mogućstvu i češće. Ostavi se da stoji 20 minuta, pa se lice umije mlakom vodom.

izvor: novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.