Februar 06, 2019

Dino Merlin zbog “tenkova i Hrvata” otpustio bubnjara

Dino Merlin zbog “tenkova i Hrvata” otpustio bubnjara

Amar Češljar, bubnjar u bendu Dine Merlina, više s pjevačem neće svirati.

Naime, nakon objave na Facebooku da na Hrvate koji su u Mostaru protestvovali protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH treba poslati tenkove, Dino Merlin Češljaru je otkazao saradnju.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom svijeta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji saradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati dalju saradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti. S poštovanjem”, poručio je Dino Merlin u saopštenju.

(24sata.hr)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.