Septembar 23, 2020

Dino Rađa objasnio razliku između Srbije i Hrvatske

Dino Rađa objasnio razliku između Srbije i Hrvatske

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nalazi se u krizi dugi niz godina, potvrda toga dolazila je više puta, a posljednji „šamar“ kockastima desio se od Holandije.

Holandija, koji nikada nije postojala kao neka košarkaška nacija, pobjedila je Hrvatsku sa 68:61 u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo i tako priredila najveće iznenađenjenje.

Dino Rađa, legendarni hrvatski košarkaš, u najavi ovog duela pričao je u razlici između Srbije i Hrvatske, gdje je rekao u čemu je suština problema kod njih.

U intervjuu za “Večernji list” Rađu su pitali zašto su Srbi toliko bolji od Hrvata, kada su potekli iz iste škole košarke?

„Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Saše Đorđevića, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni“, rekao je Dino Rađa.

Rađa je takođe rekao da su oni sada kao da su sletjeli na mjesec i da se moraju snaći i graditi ispočetka.

Hrvatska se nalazi u grupi sa reprezentacijama Rumunije, Italije i Holandije, a najbolje tri selekcije će se plasirati u narednu fazu.

(Agencije)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.