September 24, 2018

Djevojčica koja je poljubila nosoroga “da brže prođe” je sedativ za svako zlo

Djevojčica koja je poljubila nosoroga “da brže prođe” je sedativ za svako zlo

Trenutak kada je trogodišnja Ava poljubila nosoroga je zaceljujuć, divan i pun ljubavi ali istovremeno ova slika krije i veliko zlo.

 Nosorogu Čaku su morali da skinu rog da bi sprečili krivolovce da ga ubiju i prodaju ga. Nosorogu Čanku je rog skraćen motornom testerom u Kraga Kama parku u Južnoj Africi.

Trogodišnja Ava, čiji otac je vlasnik motorne testere je pošla sa njim u park, ali se jako uznemirila pošto je videla da je tata nosorogu isekao rog. Dok niko nije gledao, mala Ava je čučnula i poljubila uspavanu životinju “da brže prođe”. Njena reakcija je bila potpuno spontana.

– Verovatno je mislila da je njen tata povredio nosoroga i bila je vidno uznemirena dok je gledala to, pa je momentalno počela da ga ljubi “da mu brže prođe” – objasnio je jedan očevidac.

.

Ava ljubi nosoroga

Na Avinoj generaciji će biti da pokuša da spasi nosoroge jer je naša definitivno omanula u očuvanju mnogih ugroženih vrsta među kojima su neke i nestale.

Radnici parka skidaju rogove nosorozima da bi sprečili lovokradice da ih ubijaju. Na crnom tržištu rog nosoroga dostiže ogromne cifre, koristi se u kineskoj medicini ali se čuvai kao trofej.

– Svake dve godine sečemo rogove naših nosoroga da bismo smanjili rizik od lova – rekla je Aiša Kantor, direktorka parka.

Pre ove procedure životinji daju injekciju u kojoj je koktel sedativa.

– Treba oko osam minuta da sve bude gotovo. Oni čuju i osećaju sve iako ih ne boli. Da bismo im nivo stresa sveli na minumum, uši im zapušimo, i stavimo im povez preko očiju – objasnili su zaposleni u parku.

I ovo je jeziva praksa, ali kako kažu ljudi koji se brinu o nosorozima – od dva zla izabrali su manje.

Izvor: Noizz.rs/buka

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.