September 21, 2018

Dobio policijsku pratnju: Sudija koji je “pomogao” Realu sada prolazi kroz pakao

Dobio policijsku pratnju: Sudija koji je “pomogao” Realu sada prolazi kroz pakao

Fudbaleri i navijači Juventusa još ne mogu prežaliti revanš četvrtfinala Lige evropskih prvaka, kada su protiv Reala u Madridu nadoknadili 0:3 iz prvog meča, ali su u posljednjim sekundama meča ostali bez produžetaka.

Engleski sudija Michael Oliver “sa zvukom sirene” dosudio je penal za Kraljeve, kojeg je u gol vrijedan polufinala pretvorio najbolji fudbaler današnjice – Cristiano Ronaldo.

No, ovih dana nije lako ni Oliveru. Najbolji premijerligaški sudija je od srijede pod konstantnim osudama i prijetnjama na društvenim mrežama.

Kako pišu engleski mediji, došlo je do toga da je Englez morao da se obrati i policiji koja je zbog stalnih prijetnji i njemu i njegovoj ženi Lucy osigurala zaštitu.

Lavinu negativnih komentara pokrenuo je Buffon izjavom da Oliver ima “kantu đubreta umjesto srca”. Nakon toga uključili su se i navijači, a neke poruke su bile krajnje uznemirujuće.

Navodno, neko je otkrio broj mobilnog telefona Oliverove supruge i “okačio” ga na društvene mreže, pa su ubrzo i njoj počele da stižu poruke prijetećeg sadržaja.

– Obaviješteni smo o prijetnjama koje su se pojavile na društvenim mrežama – rekli su iz engleske policije dodavši:

– Takvo ponašanje je potpuno neprihvatljivo i ti koji pišu takve poruke moraju da shvate da to može biti ozbiljan prestup. Policija koja je u kraju gdje živi arbitar sa suprugom je u pripravnosti i ponudila se za svaku vrstu pomoći ukoliko nastave da stižu poruke koje ugrožavaju njihov mir.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.