Februar 06, 2019

Dodatne policijske snage upućene u Bijeljinu da čuvaju granicu

Dodatne policijske snage upućene u Bijeljinu da čuvaju granicu
Na području koje pokriva Јedinica granične policije Bijeljina angažovane su dodatne policijske snage koje su omogućile pojačan nadzor granice sa Srbijom, zbog sve većeg broja ilegalnih migranata koji ulaze u BiH.

Pomoćnik direktora Granične policije BiH Slobodan Krstić rekao je Srni da su dodatne snage, angažovane od 13. avgusta, upućene iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu, te da su kao ispomoć stalno angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, i Granična policija odvojila je znatan broj svojih pripadnika i uputila ih kolegama u Bijeljinu, te su i oni radno angažovani na granici sa Srbijom na Savi i Drini.

Krstić, koji je i član Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, rekao je da će na današnjem sastanku štaba biti razmotrene dalje aktivnosti nadležnih organa vezanih za migrantsku krizu.

“Da li će biti dodatnog angažovanja policajaca, to će zavisiti od ljudskih i finansijskih kapaciteta kojima raspolažemo”, dodao je Krstić.

/rtrs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.