August 07, 2020

ĐOKOVIĆ NE MENjA TRENERA: Agasi ostaje uz Novaka

ĐOKOVIĆ NE MENjA TRENERA: Agasi ostaje uz Novaka

Legendarni Amerikanac vodiće tim u kom će se još nalaziti Argentinac Ulyses Badio, u ulozi fizioterapeuta, i Italijan Marko Paniki, novi kondicioni trener

VELIKI teret skinuo je Novak s leđa u trenucima dok se oporavlja od povrede lakta, jer Andre Agasi ostaje trener i naredne sezone! Srpski teniser postigao je dogovor sa legendarnim Amerikancem, a doneta je odluka o još dva člana tima.

Argentinac Ulises Badio, koji je pratio Đokovića na poslednjim turnirima, nastaviće da obavlja ulogu fizioterapeuta, dok će kondicioni trener biti Italijan Marko Paniki.

Time je skoro kompletiran stručni štab našeg najboljeg igrača, što je bio jedan od prioriteta u uvodnim nedeljama oporavka od povrede. Prošlo je dva meseca od Novakove objave da završava sezonu, a zasad je samo radio na kondiciji. Uskoro bi trebalo opet da trenira na teniskom terenu.

Zato je bilo neophodno da se što pre okruži stručnjacima koji će mu pomoći da pregura težak period rehabilitacije. Tu će fizio i kondicioni imati veoma važnu ulogu, dok će Agasi više pomagati savetima, jer zna recept za povratak u vrh. On sam je sa 141. pozicije uspeo da se vrati na prvu.

Đoković će nastaviti da radi na kondiciji u Monte Karlu i potom će imati tri meseca da se spremi za (veliki) povratak. Prvi turnir će igrati u Australiji, ali još nije odlučio da li će to biti Melburn ili će prethodno prijaviti neko pripremno nadmetanje.

MALE ŠANSE ZA ANČIĆA
PRE Beograda i Atine, Novak je boravio u Njujorku, gde se video sa dobrim prijateljem Mariom Ančićem. Bivši hrvatski teniser je pomagao Agasiju na Vimbldonu i Đoković mu je nudio posao drugog trenera. Ipak, male su šanse da Splićanin napusti svoj posao na Vol stritu i pridruži se stručnom štabu.
Nole će verovatno potražiti drugo rešenje, jer mu je potreban trener koji će češće nego Agasi moći da putuje sa njim na turnire.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.