October 19, 2018

“Đoković se vratio, Rodžerovih 20 GS je u opasnosti”

“Đoković se vratio, Rodžerovih 20 GS je u opasnosti”

Bivši britanski teniser Tim Henman smatra da se Novak Đoković vratio na najviši nivo igre.

Đoković je u nedelju četvrti put osvojio Vimbldon, što mu je 13. GS u karijeri, prvi posle skoro dve godine.

“Publika je dobro upućena i zna šta se dešava u svetskom tenisu. Znaju da je imao dve teške godine, što je naglasio njegov nizak renking sa prvog na 21. mesto. Bila je ogromna razlika u osvajanju GS titula, ali ovaj broj 13 mu je bez sumnje dodatno povećao strast i glad. Nivo njegove igre pokazuje da se vratio na najviši nivo”, rekao je Henman.

Ispred njega su samo Pit Sampras sa 14, Rafael Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20.

“Kada gledate budućnost pre svega je bitna Novakova fizička sprema. Više ne nosi nikakav teret, nema problema sa kolenom, kukovima, kičmom. Može da igra još mnogo godina. Neverovatno je pomisliti da je Rodžer Federer sa 20 GS titula i dalje u opasnosti da bude nadmašen. Ovaj Vimbldon je definitivno vratio Novaka u jednačinu, iako će mnogi reći da je predaleko”, zaključio je Britanac.

Đoković je titulom na Vimbldonu napredovao 11 mesta na ATP listi, opet je u Top 10, a tek se očekuje dodatni napredak jer do kraja sezone ne brani nijedan bod na turnirima koji slede, a trebalo bi između ostalih da igra masterse u Torontu, Sinsinatiju, Šangaju i Parizu, poslednji Grend slem u Njujorku, te Završni masters u Londonu.

/b92/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.