November 22, 2018

Đokovićevih 200 nedelja, Federer i dalje prilično nedostižan

Đokovićevih 200 nedelja, Federer i dalje prilično nedostižan

Skoro dve godine bez prestanka Novak Đoković je najbolji teniser sveta, tačnije poslednjih 98 nedelja što mu uz prethodni period kada je bio na tronu donosi ukupno 199 sedmica ispred svih ostalih tenisera.

Kada u ponedeljak ujutro ATP objavi novu listu najboljih teniskih profesionalaca počeće 200. nedelja Novaka Đokovića na mestu broj 1, ali mu ona neće doneti napredak na večnoj listi.

Konkretno Novak bi morao da ostane na prvom mestu još skoro godinu i po dana kako bi prestigao Džimija Konorsa (268) i Ivana Lendla (270) koji su na četvrtom i trećem mestu. Pit Sampras je na drugoj poziciji sa 286 nedelja, a gotovo nedostižan na prvom mestu je Rodžer Federer koji je 302 sedmice proveo na vrhu rang liste.

Švajcarac je takođe najbolji kada su u pitanju uzastopne nedelje na prvom mestu pošto je skoro pet godina bez prestanka vladao svetskim tenisom (237 nedelja), a prate ga Džimi Konors sa 160, Ivan Lendl sa 157, Pit Sampras sa 102 i Novak Đoković sa 98 nedelja.

S obzirom na prednost koju trenutno srpski teniser (16.150 bodova) ima u odnosu na najbliže pratioce Endija Mareja (8.435) i rodžera Federera (7.015) jasno je da će gotovo sigurno i ovu godinu završiti na prvom mestu ATP liste.

Izvor: vesti online

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.