Februar 06, 2019

Drugu zario nož u srce

Drugu zario nož u srce

Maloljetnog Veljka V. (17) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice ubio je drugar iz djetinjstva Dušan M. (18) i to na igralištu gdje su zajedno odrastali.

Poznanici obojice pričaju da je Dušan nakon što je ubo Veljka u grudi, shvativši šta je uradio, odmah počeo da doziva pomoć, policiju i članove svoje i Veljkove porodice.

Užasan prizor mještani Laćarka i danas zatiču na mjestu gdje se dogodila svađa koja je kulminirala i završila se tragičnim ishodom. Svijeće u znak posljednjeg pozdrava i mrlje od krvi na mjestu gdje je Veljko ležao ostali su da svjedoče o kobnoj noći u kojoj su se posvađala dva drugara iz djetinjstva, od kojih jedan nije dočekao jutro.

– Oni su bili u gradu i tamo su se nešto zakačili, ali su se obojica vratili svojim domovima. Međutim, svađa je nastavljena porukama da bi jedan od njih dvojice onog drugog pozvao da izađe napolje da rasprave. Sreli su se i tu je počela tuča, da bi Dušan izvadio nož i ubo Veljka – priča jedan od njihovih drugara, koji je u društvu djevojke te večeri bio sa njima u jednom lokalu.

Isti dječak za “Novosti” priča da je Dušan, vidjevši šta je uradio, dovukao povrijeđenog do ograde i počeo da doziva u pomoć. Unezvjereno je dozivao policiju, ljekare, ukućane obojice…

Pamte ih kao nerazdvojne

I u ovom malom mjestu, Veljka i Dušana pamte kao nerazdvojne drugare zbog čega nikom nije jasno šta je moglo dovesti do ovakve tragedije.

Na mjestu zločina, u međuvremenu, uprava Fudbalskog kluba Radnički iz Sremske Mitrovice i Veljkovi drugari sa kojima je trenirao, upalili su svijeće i ostavili fudbalsku loptu u znak posljednjeg pozdrava za njihovog golmana Veljka.

Takođe, od Veljka se najbliži prijatelji ali i članovi porodice pozdravljaju srceparajućim objavama na Fejsbuku. 

– Druže moj, počivaj u miru. Nikada te nećemo zaboraviti. Voli te brat – podijelio je jedan od Veljkovih drugova na ovoj društvenoj mreži.

Osim njega, bolne riječi podijelio je i Veljkov neutješni stric Nenad, pitajući se kako će dalje bez njega.

– Joj tugo naša, nema sreće bez tebe dok dišemo, umrijećemo sa tugom i suzama… Duša naša čista i nevina… Nema tebe, nema ni nas više. Mirno spavaj strikino oko najljepše i čekaj nas. Sunce naše, zašto nam više ne sijaš, zašto te ugasiše tako rano – neke su od objava Veljkovog strica koje slamaju srca.

Uz to, simpatizeri Partizana iz ovog malog vojvođanskog mjesta napravili su fotografiju sa Veljkovim likom i grbom tog kluba, koju su mnogi njegovi prijatelji postavili kao profilnu fotografiju.

Podsjećanja radi, policija je odmah po dolasku na lice mjesta privela Dušana M. koji je zario nož u Veljkovo srce.

Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati i uz krivičnu prijavu biće saslušan u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Ubijeni tinejdžer nije poznat policiji od ranije, dok njegov ubica jeste, ali po sitnim prekršajima.

(Večernje novosti, Blic)


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.