September 23, 2018

DS sazvala hitan sastanak opozicije,sumnje u neregularnosti

DS sazvala hitan sastanak opozicije,sumnje u neregularnosti

U prostorijama Demokratske stranke organizovan je hitan sastanak opozicionih partija u vezi sa rezultatima nedeljnih izbora.

Koalicija DSS-Dveri je saopštila da je sastanak u toku i da će biti razmotrene sve okolnosti koje se odnose na održavanje vanrednih parlamentarnih, kao i pokrajinskih i lokalnih izbora.

“Ove okolnosti otvaraju opravdane sumnje da je u toku politički inžinjering kojima se pokuašava prekrajanje izborne volje građana“, navodi se u saopštenju DSS dostavljenom medijima oko pola sata posle ponoći.

Prethodno je Demokratska stranka ocenila da je skandalozno što Republička izborna komisija (RIK) ni nakon četiri sata nakon zatvaranja birališta nije saopštila rezultate glasanja i najavila da će pozvati stranke demokratskog opredeljenja na hitan sastanak kako bi se sprečila manipulacija glasovima.

DS je navela da je to okupljanje potrebno da se sačuva svaki glas koji su građani danas dali listama za koje su glasali.

“Očigledno je da je ovo neuobičajeno‎ ponašanje RIK-a, nakon današnjeg sramnog ponašanja njegovog predsednika, očigledna manipulacija podacima koje to telo treba da iznese, imajući u vidu da se čak tri liste bore za cenzus”, navodi se u saopštenju DS-a.

DS je navela da je to okupljanje potrebno da se sačuva svaki glas koji su gradjani danas dali listama za koje su glasali.

“Niko nema pravo da njima manipuliše, niko nema pravo da zloupotrebljava institucije ove države i niko nema pravo da na taj način najgrublje ugrožava demokratiju”, navodi se u saopštenju.

Izvor:B92

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.