August 15, 2020

Duško Tomić oslobođen po optužbi Hanke Paldum

Disciplinski sud Advokatske komore Federacije BiH, razmatrajući prijavu sarajevske pevačice Hanke Paldum protiv advokata Duška Tomića da ju je, navodno, oklevetao u medijima, ocenio je da njihov kolega nije kriv i da ni po čemu nije povredio kodeks profesije.

Pevačica je optužila Tomića zbog, kako je navela, “neistinih navoda da je, u vreme rata, udarcem u međunožje, teško povredila Srbina Rada Goluba, u to vreme zatočenika logora `Silos`, u vreme kada je, sa sapatnicima, na Igmanu, uređivao prostor za nastup pevača iz Sarajeva, za vojnike Armije BiH”.

Tomić je istakao da su to, zapravo, navodi njegovog klijenta, Goluba, “koji je o tome svedočio islednicima MUP RS i Državne agencije za istrage i zaštitu(SIPA), kome je, kao njegov pravni zastupnik, samo poverovao, ne samo na iskazu, već i po veštačenju vrhunskih stručnjaka za sudsku medicinu”.

– U Sarajevu su neki krugovi želeli da me, kroz ovaj predmet, iskompromituju, što im, evo, nije pošlo za rukom, jer je ustanovljena istina – kaže Tomić.

– Valjda je prirodno da advokat bude čvrsto uz svog klijenta, a ne da ga izdaje, pa ma ko bio na “drugoj strani” – kaže Tomić. – Očekujem da mi bude nadoknađena šteta, zbog ovog postupka, koja iznosi najmanje 5000 konvertibilnih maraka.
Tomić ističe da je “mesecima u Sarajevu bio izložen raznim neprijatnostima, a da su ćutali kao mule čak i oni koje je, po cenu života, iz sveg glasa branio”.

– To govori o tim ćutolozima, ali Advokatska komora Federacije BiH je, ipak, smogla snage da donese pavičnu odluku, zasnovanu na onome za što se čitavog života borim, na istini – poručuje Tomić.

Izvor: BN televizija

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.