Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića

Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića

Suzana Radanović i nekoliko stotina građana na gradskom groblju u Banjaluci prisustvovali su ekshumaciji posmrtnih ostataka Davida Dragičevića.

Uz jecaje i plač i danas su se čuli uzvici „Pravda za Davida“ i ubice, ubice… Nosili su i transparente na kojima je pisao: – Putuj Đakac, Ovdje ni mrtvi nemaju mira, Državo stidiš li se …

Zahtjev za ekshumaciju su podnijeli roditelji mladića,Davor i Suzana, kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštatu. 

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je banjalučka zdravstvena inspekcija.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci 24 marta prošle godine.

Prvobitnom policijskom istragom je rečeno da je smrt nastala utapanjem, bez elemenata krivičnog dela, da bi tužilac nakon tri meseca, 28. juna prošle godine donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Od sporne pres konferencije za novinare pripadnika MUP-a u Banjaluci traju svakodnevni protesti zbog ubistva Davida Dragičevića, dok istražni organi i dalje tapkaju u mjestu.

BN TV


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.