Evro(re)vizija – Peticiju za proveru glasova potpisalo 250.000 ljudi

Evro(re)vizija – Peticiju za proveru glasova potpisalo 250.000 ljudi

Onlajn peticiju za proveru rezultata na 61. „Evrosongu“ potpisalo je 250.000 ljudi! U fokusu pokretača peticije su glasovi petočlanih nacionalnih žirija.

Peticiju pod nazivom Make Eurovision Song Contest revise the results of the song contest 2016 pokrenuo je Artur Hovhanisijan iz jermenske prestonice Jerevana. Artur insistira da je konačan plasman u potpunoj suprotnosti sa ukusom gledalaca najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.

Hovhanisijan navodi u pratećem tekstu da govori u ime „obožavalaca koji se ne slažu sa rezultatima izbora za ‘Pesmu Evrovizije’“.

Za proces glasanja, koje podrazumeva prebrojavanje glasove žirija i glasove publike, pokretač peticije kaže da je „težak i emotivan“.

S druge strane, Hovhanisijan ističe da previše ljudi smatra da ovogodišnji pobednik nije trebalo da trijumfuje.

„Ne sumnjamo u pravednost takmičenja i zbog toga i smatramo da treba da se provere rezultati“, zaključio je Hovhanisijan.

Konačan plasman na 61. izboru za „Pesmu Evrovizije“

Konačan plasman na 61. izboru za „Pesmu Evrovizije“

Peticiju je do podneva (za dva dana) potpisalo više od 250.000 ljudi, što je mnogo više od neophodnog broja da bi Change.org poslao zvaničan zahtev onome od koga se peticijom zahteva nešto.

Predstavnik Evropske radiodifuzne unije, Pol Džordan potvrdio je zaRIA novosti da Unija zna za peticiju, te da će kasnije dati saopštenje.

Džordan je istakao da je malo verovatno da će revizije biti.

U napetoj završnici finala 61. „Evrosonga“ pobedila je ukrajinska predstavnica Džamala, koja je na takmičenju izvela kontroverznu pesmu 1944 o progonu Tatara sa Krima.

Izvor : RT , RTS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.