October 16, 2018

FILMSKO HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG SRBINA NA SVETU /VIDEO/

FILMSKO HAPŠENJE NAJTRAŽENIJEG SRBINA NA SVETU /VIDEO/

Peruanske vlasti su u saradnji sa američkom DEA-om uhapsile najtraženijeg Zrenjaninca, inače vođu međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima i koja je u čitavom svetu poznata kao grupa “Amerika”

Zoran Jakšić (57) rodom iz Zrenjanina, uhapšen je pod sumnjom da je bio finansijer i organizator grupe koja je švercovala kokain u Evropu, vršila otmice i imala svoje plaćene ubice.

Peruanske vlasti su u saradnji sa američkom DEA-om uhapsilenajtraženijeg Zrenjaninca, inače vođu međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima i koja je u čitavom svetu poznata kao grupa “Amerika”, prenose svetski mediji.

Saslušan je u Limi, glavnom gradu Perua. Transportovan je izTumbesa gde je i uhapšen. Protiv njega su bile raspisane tri međunarodne poternice.

Jakšić je koristio čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih pasoša. Njega traži nekoliko zemalja, a za njim je raspisano čak 25 međunarodnih zahteva. Traže ga Nemačka, Argentina, SAD, Peru, BiH, Grčka, Australija. Spremao se da pobegne u Ekvador kada je i uhapšen. Tokom hapšenja nije pružao nikakav otpor.

Već je jednom bio hapšen u Peruu i to 1998.godine. U Nemačkoj je “zaglavio” u zatvoru 2004.godine. Drogu je švercovao brodovima i pomoću ljudi koji su krijumčarili narkotike tako što bikesice sa sadržajem progutali. Iz Buenos Ajresa je grupa uspela da prošvercuje čak 300 kilograma kokaina u Evropu. Interpol ga je uhapsio u Madridu ali je uspeo da umakne iz zatvoraŠvercovao je kokain u Belgiju i Holandiju.

Snimak hapšenja pogledajte ovde:

Izvor; Telegraf.rs

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.