October 16, 2018

FK Radnik: Počinje realizacija izgradnje istočne tribine, stadion dobija i reflektore

FK Radnik: Počinje realizacija izgradnje istočne tribine, stadion dobija i reflektore

Prije dvije sezone prvi put FK Radnik je učestvovao u nekom evropskom takmičenju, ali zbog infrastrukture, koja ne ispunjava standarde UEFA, kao domaćini nisu bili u prilici da igraju na Gradskom stadionu

To bi uskoro trebalo da se promjeni, jer su najavljene investicije u Gradski stadion, što bi im, ako se sve realizuje, omogućilo da u prva dva kola kvalifikacija budu domaćini u svom gradu.

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina saopštena je informacija da će ove godine početi realizacija izgradnje istočne tribine sa pripadajućim svlačionicama, a da će uz sam stadion biti izgrađena i dva fudbalska terena, čime bi se zaokružila izgradnja Sportskog omladinskog centra.

“Ovo je pun pogodak, a zajedno sa ovim radovima izgradićemo i pristupni put ka istočnoj tribini. Uz izgradnju reflektora, koja je dogovorena sa Fudbalskim savezom BiH, u dogledno vrijeme svoje utakmice u Evropi mogli bi da igramo na Gradskom stadionu, a korist od izgradnje ovakvog kompleksa imala bi i Omladinska škola. Podršku projektu, koji u najvećem dijelu finansirala Evropske unije, dale su sve političke partije, a grad Bijeljina ima obavezu da obezbijedi zemljište i izgradi pristupni put ka istočnoj tribini”, navode u FK Radnik.

Vrijednost radova na izgradnji sportskog kompleksa i pristupnog puta je oko milion maraka, dok će izgradnja reflektora koštati oko 850 hiljada. Ovo su veoma značajne investicije, koje će se velikim dijelom finansirati iz fondova Evropske unije, Svjetske fudbalske federacije, Fudbalskih saveza BiH i RS, te gradske uprave, koja bi trebalo da obezbjedi zemljište i dio novčanih sredstava.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.