Septembar 25, 2020

Gimnazijalci bijeljinsku publiku vratili u mladost

Gimnazijalci bijeljinsku publiku vratili u mladost

Dramski klub “Virus” iz bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” organizovao je u srijedu uveče, povodom obilježavanja stogodišnjice te škole, predstavu “Lajanje na zvezde”, koja je urađena po istoimenom romanu Milovana Vitezovića.

– Predstava “Lajanje na zvezde” se zasniva na događajima maturanata koji maturiraju za dvije sedmice i smještena je u šezdesete godine 20. vijeka. Potrudili smo se da na što ljepši način prikažemo kakav je nekada bio život i da dočaramo romantiku, koja je, čini nam se, pomalo iščezla – rekla je učenica Gimnazije “Filip Višnjić” Nevena Jovanović. Ona je istakla da postoji sličnost između kultnog filma i istoimene predstave.

– Potrudili smo se da izgleda drugačije od filma i da publiku vratimo u to vrijeme kada su oni bili mladi, kao što smo mi sada – rekla je ona.

Sala Centra za kulturu “Semberija” bila je prepuna radoznalih sugrađana, koji su došli da pogledaju premijeru u izvođenju gimnazijalaca, kojima je želja da zaigraju i u drugim gradovima širom BiH, ali i Evrope.

/glassrpske/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.