Februar 11, 2019

Golgeteri iz Bijeljine zvezde srpskog fudbala

Golgeteri iz Bijeljine zvezde srpskog fudbala

Rođeni u istom gradu, stasali u istom klubu, Luka Jović i Dejan Joveljić imaju još nešto zajedničko

Bijeljina kao da je predodređena da srpskom fudbalu daje golgetere evropskog formata.

U samo dve godine, 1997. i 1999, u ovom gradu rođena su dvojica fudbalera koji su u najranijem životnom dobu nagovestili da će se o njihovom talentu pričati širom Evrope. Stariji od njih dvojice već je upisan na mapi Starog kontinenta, pošto je trenutno prvi strelac nemačkog prvenstva, dok je mlađi prethodne jeseni pokazao da je spreman za slične domete.

Reč je, naravno, o Luki Joviću Dejanu Joveljiću, mladim napadačima od kojih navijači očekuju da uskoro u reprezentaciji Srbije čine ubitačni JOV tandem.

Osim rodnog grada, pozicije u timu, kao i golgeterskog instinkta, Jovića Joveljića povezuje i klub u kojem su se afirmisali, pošto su obojica baš u crveno-belom dresu najavili visoke domete u svojim karijerama.

Za Luku Jovića sada se interesuju najveći klubovi na svetu, a on želi samo jedno – da nastavi da trese mreže.
Svaki gol mi podiže samopouzdanje. Svaka nova dobra utamica koju odigram. Ne samo meni već i svakom napadaču. Kada postižeš golove, igraš bolje i zato mi je posebno drago. Mislim da se svako rodi sa tim instinktom za gol. Ne mogu da vežbam gde će lopta da se odbije, ali drago mi je što svaki put dođe i padne meni na nogurekao je Jović nedavno u intervjuu MOZZART Sportu.

Mnogo je sličnosti između Jovića Joveljića, a kada su u pitanju razlike, treneri koji ih dobro poznaju će vam reći da je Luka fizički jači, dok je Dejan uporniji i u stanju da trenira do iznemoglosti.

/mozzartsport/


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.