August 18, 2019

GOVEDARICA “Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu 2014. godine, ja neću”

GOVEDARICA “Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu 2014. godine, ja neću”

– Izabran sam za predsjednika Republike Srpske voljom glasača. Na izborima treba da odlučuju glasači, a ne brojači. Neće biti dogovora sa režimom, poručio je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je u Banjaluci da izbore u jednoj državi treba da definišu glasači, a ne ljudi koji su brojali glasove.

”Ove izbore su dobili brojači, a ne glasači. Ja sam izabran glasovima, a ne brojanjem. Tražimo da se uradi prebrojavanje svih glasova koji su došli u CIK. Svima nam je jasno da smo željeli ovi izbori budu fer i demokratski, pravedni i pravični i da u ovim izborima treba da dođemo do volje naroda. Ako neko danas ima nešto protiv toga, onda i treba da kaže to”, istakao je Govedarica.

Govedarica je poručio da će tražiti da se ponovo izbroji svih 100 odsto glasačkih listića.

”Broj nevažećih listića se povećao. Danas imamo 91 % prebrojanih odbora. Juče smo imali 40.000, a danas 42.500 nevažećih listića. Ovo je ogroman broj, broj koji može da utiče na ishod glasanja. Tražimo uvid u nevažeće listiće”, kazao je Govedarica.

Prvi čovjek SDS-a smatra da postoji višak glasačkih listića. On sumnja da je došlo do štampanja duplih glasačkih listića.

”Znamo da su se listići štampali u firmi u Laktašima, u Atlantiku. Deprimira nas odnos SNSD-a u ovoj kampanji, naročito Dodik, koji se na neprimjeren način obraćao biračima. Ne želim da trpim pritiske i strahove, a to nisu zaslužili gražani Srpske. Prijetio je da će zdravstveni radnici ostati bez posla ako ne glasaju za njega, prijetio je radnicima u RiTE Gacko ukoliko glasaju za mene. Prijetio je i mladim ljudima, intelektualcima”, poručio je Govedarica.

”Neko je zaslužio da završi u zatvoru zbog izbornih prevara”, dodaje Govedarica.

On je dodao da istrajava u ovoj borbi i dodao da želi da dođe do istine.

”Prema svemu viđenom, ja sam dobio povjerenje građana. Niko ne bi trebao da ima nešto protiv onoga što mi tražimo. Razlika je 23.000, a to znači da nevažeći listići utiču na izbornu istinu. Čuo sam šta je rekao Obren Petrović. Nisam razgovarao s njim. Nisam siguran da li je rekao to, jer je dao izjavu za SRNU”, poručio je Govedarica.

On je istakao da niko u SDS-u ne smije da radi ono što mu je drago mimo stranačkih organa.

”Nema razgovora sa Dodikom i sa režimom. Nema razgovorima sa onima koji su prijetili. Nema razgovora sa vođom režima koji je podijeli narod, a sada bi htio da ga miri. Nema razgovora sa vođom režima koji je targetirao SDS onako kako to nije uspio ni Pedi Ešdaun i Alija Izetbegović. Neću da razgovaram sa onim koji šest mjeseci zataškavaju ubistvo Davida Dragičevića. Neću da razgovaram sa čovjekom koji je vrijeđao porodicu Dragičević”, kategoričan je Govedarica.

“Pokraden sam na najbrutalniji način i sa Dodikom nema razgovora o saradnji. Ognjen Tadić je prećutao izbornu krađu 2014. godine, ja neću”, poručio je Govedarica.

BN TV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.