Decembar 09, 2019

GRAĐANI ZABRINUTI STANJEM U GRADU Istražioci provjeravaju da li je Miloš Ostojić GREŠKOM LIKVIDIRAN

GRAĐANI ZABRINUTI STANJEM U GRADU Istražioci provjeravaju da li je Miloš Ostojić GREŠKOM LIKVIDIRAN

Sve osobe koje su privedene u istrazi o ubistvu Miloša Ostojića (30) iz Istočnog Sarajeva, koji je likvidiran u sačekuši ispred kluba “Sparta” u Lukavici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pustilo je na slobodu. Zločin se dogodio 1. januara u 23.05 u Karađorđevoj ulici.

Imućna porodica

Kako je potvrđeno u MUP-u RS, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa zločinom, privođeno je više osoba, među kojima i dvoje državljana Crne Gore, ali su u nedostatku dokaza pušteni.

– Tokom kriminalističke obrade nisu pronađeni dokazi koji te osobe dovode u vezu sa zločinom i svi su pušteni na slobodu. Trenutno niko nije osumnjičen za ubistvo i na predmetu se intenzivno radi – rekao je izvor blizak istrazi.

Ostojićeva porodica je veoma imućna, vlasnici su više firmi i pekare “Zlatno zrno”, pa se ispituje jesu li, eventualno, bili izloženi reketu. Budući da je Ostojić imao čist dosje, po Lukavici se spekulira da je ubijen greškom te da je meta napada mogao biti neki drugi član njegove porodice, a istražioci provjeravaju i ovu mogućnost.

Ispred Ostojićeve “Sparte” i “Zlatnog zrna” juče je bilo pusto. Poneki prolaznik s nevjericom bi pogledao u klub u kojem nije bilo nikoga te bi nastavio dalje. Tragovi krvi u snijegu i juče su bili vidljivi ispred objekta. O detaljima i tome kome je Ostojić zasmetao, niko nije želio javno govoriti.

Strah građana

Građani su uglavnom komentarisali kako je ugašen jedan mladi život te da je zločin koji je počinjen naočigled brojnih gostiju kluba, kod većine probudio strah. Mještani Lukavice prepričavaju kako je godina loše počela i da je Ostojićeva likvidacija narušila bezbjednost u Istočnom Sarajevu te da se ne nadaju brzom rješavanju slučaja.

Zbog načina na koji je ubistvo izvršeno, profesionalno i pred velikim brojem očevidaca, spekulira se i da su ubice time željele da pošalju poruku, ali kome i zašto, za sada nije poznato.

Gdje je nestao “audi”?

Ubica je pobjegao “golfom 5” koji je zapaljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i izgorjela puška. Istragom je utvrđeno da je vozilo ukradeno te da je ubica imao pomagača, koji ga je čekao u vozilu. Na osnovu izjava svjedoka, policija provjera i priču da je u pratnji ubice bio još jedan automobil, i to “audi”, koji do sada nije otkriven, piše Avaz.

Pogođen sa tri hica

Ostojić se, u društvu prijatelja, dovezao terencem do kluba “Sparta”, čiji je vlasnik. Ubica ga je čekao u zasjedi i, kad je izašao iz vozila i krenuo u klub, u njega je iz neposredne blizine sleđa ispalio više pojedinačnih hitaca iz automatske puške. Nezvanično saznajemo da je pogođen sa tri hica, a preminuo je ubrzo po prijemu u bolnicu.

Građani u strahu od mafije

– Bolno je i tragično kakvim je događajem počela 2019. godina. Žao mi je mladog čovjeka koji je nastradao, ali i svake ugašene mladosti. Bojim se, kao i svaki građanin. Ovakve tragedije bude strah.

– Ne posjećujem ugostiteljske objekte, ali strahujem za omladinu, kojoj su to glavna mjesta okupljanja i, nažalost, nerijetko mjesta zločina. Žao mi je mladih ljudi. Godina je loše počela, sigurnosna situacija je ovim narušena.

– Nisam upoznata o detaljima zločina, ali svakako da je probudio različite emocije kod građana Lukavice. Straha, vjerovatno, najviše ima. Vjerujem da je ovom tragedijom bezbjednost ozbiljno narušena.

(Avaz)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.