Septembar 24, 2020

GREŠKA,VRATILI SE U SRBIJU: Privedeno 28 navijača Hajduka iz Splita

GREŠKA,VRATILI SE U SRBIJU: Privedeno 28 navijača Hajduka iz Splita

Policija na auto-putu zaustavila više od 400 hrvatskih navijača kod kojih je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika. U Nišu i Grockoj sprovode se 32 navijača. Zbog divljanja na benzinskoj stanici u Vrčinu biće privedeno 28 navijača.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je detaljnom kontrolom više od 400 hrvatskih navijača i njihovih vozila pronađena veća količina drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manja količina narkotika.

“U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije”, naveo je ministar, a saopštio MUP.

Dodao je i da će “zbog divljanja na benzinskoj stanici” sudiji za prekršaje biti privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

Pumpa u Vrčinu nakon odlaska navijača iz Splita

“Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano” poručio je Stefanović.

Navijačka grupa “Torcida” iz Splita je, u noći između srede i četvrtka, napravila haos na pumpi “Mol” na auto-putu kod Vrčina, pošto su se tu zatekli na putu ka Sofiji, gde je splitski Hajduk igrao meč protiv Slavije.

Navijači “Hajduka” uzeli su veću količinu pića iz prodavnice na benzinskoj stanici “Mol” u Vrčinu i otišli ne plativši. Porušili su i nekoliko kanti za smeće, a za sobom su ostavili i grafite sa ustaškim simbolima.

Kako navode očevici, divljanje navijača nastavilo se i na auto-putu gde su zaustavljali saobraćaj i fotografisali se sa ustaškim simbolima.

/rts/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.