Septembar 23, 2020

HOROR KOD POŽEGE Pogrebnici pomiješali tijela pokojnica i to nije sve….

HOROR KOD POŽEGE Pogrebnici pomiješali tijela pokojnica i to nije sve….

Pokojna Radmila Jovanović (57) iz Male Ježevice kod Požege juče umalo, pod tuđim imenom nije sahranjena u grob druge žene, na drugom groblju, u drugom selu! A sve greškom požeških pogrebnika koji su zamijenili sanduke sa tijelima dvije žene, a da stvar bude još bizarnija nesrećnu Radmilu obukli su u odjeću namijenjenu trećem pokojniku – muškarcu.

Da su tijela zamijenjena primjetio je Radmilin sin Slaviša kome su pogrebnici predali kovčeg u kom je, pod imenom njegove majke, počivala starija žena.

Poslije prave trke sa vremenom Slaviša je uspio da pokopa majku u njen grob, a da je prethodno ne otkopava iz tuđeg.

– Malo je nedostajalo da završim na psihijatriji. Ne samo ja, nego i moja sestra, otac, ujak – ispričao je danas za “Blic” Slaviša Jovanović (37).

Naime kako objašnjava, njegova majka preminula je 12. februara u požeškoj bolnici. Malo prije nego što je ispustila dušu Slaviša ju je obišao u bolničkoj postelji.

– Kad su mi javili da je preminula, sestra i ja smo otišli da je vidimo. Zatekli smo je prekrivenu čaršavom i u bolnici su nam rekli da ne možemo da je otrkijemo i vidimo – priča on.

Jovanovići su organizovali sve i zakazali sahranu za četvrtak 14. februara u 13 sati u Maloj Ježevici. Međutim, juče ujutro Slaviša i njegova sestra su se zaputili u bolničku kapelu da odnesu odijelo u koje su pogrebnici trebalo da obuku Radmilu za vječni počinak.– Kada smo došli u kapelu rekli su mi: “U ovom sanduku je tvoja majka, u ovom drugom je stariji čovjek”. Skinuo sam pokrov sa tijela za koje su mi rekli da je moja majka i umalo se nisam srušio, jer to nije bila Radmila nego neka starija žena. Isto je rekla i moja sestra. Pogrebnici su nam na to odgovorili da to jeste naša Radmila ali da se njeno lice tokom prethodna dva dana promijenilo, pa da ju je zato teško prepoznati. Nisu nas ubijedili u tu priču naravno! Novi šok nastao je kada sam uočio da je moja majka obučena u muško odjelo. Ispostavilo se da su joj obukli odjeću onog pokojnog starca koji se nalazio u mrtvačnici, u drugom kovčegu – kaže Slaviša.

Nastala je, kako objašnjava, prepirka sa pogrebnicima koji su uporno insistirali da u kovčegu leži njegova majka, a ne neka druga žena. Morao je da pozove policiju i da izjavu.

U kapeli se zatim, na poziv policajaca, pojavila doktorka koja je potpisala smrt Radmile Jovanović.

– Doktorka je rekla: “To nije ta žena, to je ona baka koju je preminula juče”. Izašao sam napolje i počeo da kukam iz sveg glasa, umalo nisam dobio slom živaca – prenosi Slaviša.

Tada je i pogrebnicma bilo jasno da su zamijenili tijela.

Ispostavilo se da je Radmila već bila prevežena u kapelu Bakionicu gdje je za isti dan bila planirana sahrana bake koja je ležala u kovčegu koji je trebalo da preuzmu Jankovići. Ubrzo je o zamjeni obaviještena i porodica starice koja je ležala u kovčegu ispod krsta sa Radmilinim imenom.

– Oni nisu otvarali kovčeg koji je njima predat, a ostali su zapanjeni kada su u kapeli prepoznali svoju majku. Tada je tijelo moje Radmile iz Bakionice vraćeno u bolničku kapelu i tu je svako preuzeo svog pokojnika – ni danas ne može da se oporavi od stresa Slaviša Jovanović.

Kapela u kojoj su zamijenjena tijela dvije žene, rečeno je nezvanično u Zdravstvenom centru Užice, pripada bolnici u Požegi, ali je već duže vrijeme izdata u zakup jednom privatnom pogrebniku čiji radnici snose odgovornost za jučerašnju neprijatnost.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.