August 15, 2020

Hristos je svjetlost

Hristos je svjetlost

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom poručio je, povodom Vaskrsa, da u srce čovjeka treba da uđe svjetlost i radost vaskrsenja, a um njihov da se prosvijetli.

“Neka sam Hristos postane svjetlost naše svjetlosti i život našeg života”, poručio je vladika Hrizostom danas u vaskršnjoj poruci.

Vladika Hrizostom je istakao da svako ko je kroz istoriju pokušao da dovede u pitanje Vaskrsenje Hristovo i Hrista Gospoda “razbio se o njega”, što je istorijsko iskustvo Crkve Hristove.

Vladika zvorničko-tuzlanski je poručio da Hrista Gospoda ne treba mjeriti ni sa sobom niti sa bilo kim, a samo na taj način čovjek će biti sačuvan od moguće sablazni “kojom su se sinovi Izrailjevi sablaznili i odvojili od Hrista vaskrsloga – Spasitelja i iskupitelja svijeta”.

“Hristos vaskrse i pokida vlast: đavola, grijeh i smrt, koji su čvrsto držali u svojim okovima čovjeka i cio svijet. Vaskrsli Gospod sve to raskida i darova slobodu svima koji vjeruju u njega”, rekao je vladika Hrizostom, čestitajući predstojeći praznik najradosnijim pozdravom: “Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!”

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.