October 17, 2018

Hrvat i Srbin zagrljeni najavili veliki splitski okršaj

Hrvat i Srbin zagrljeni najavili veliki splitski okršaj

HRVATSKA i Srbija u petak će u Splitu međusobnim dvobojem otvoriti Evropsko rukometno prvenstvo. U punoj Spaladium Areni atmosfera će biti užarena, no iz sigurnosnih razloga na tribinama neće biti organizovanih navijača Srbije.

I više od 20 godina nakon rata susreti hrvatskih i srpskih sportista još uvijek izazivaju strah od mogućih incidenata, iako su vrlo rijetki izvan fudbalskih stadiona. No, za razliku od dijela navijača, koji su uvijek spremni za svađu sa komšijama, srpski i hrvatski sportisti su posljednjih godina širili toleranciju zajedničkim porukama, fotografijama i izjavama. Tako još pamtimo zagrljaj selektora vaterpolista Hrvatske i Srbije prošle godine na SP-u, kao i prijateljstvo dviju atletičarki, Sandre Perković i Ivane Španović, koje su oduševile regiju svojim odnosom na Olimpijskim igrama u Riju i kasnije.

Uoči susreta Hrvatske i Srbije u Splitu (petak, 20:30h), novu poruku tolerancije i prijateljstva poslali su rukometaši i suigrači iz Zagreba, hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat i njegov srpski kolega Dobrivoje Marković.

“Imali smo težak put iz Slovenije do Splita, u hotelu smo dočekani super, dobili smo poklone, sad idemo na večeru i odmor. Spremni smo za prvu utakmicu s Hrvatskom. Otvaramo s domaćinom, bit će teško. Neka pobijedi bolji”, rekao je Marković.

Hrvatska i Srbija večeras od 20:30 u Splitu otvaraju Europsko prvenstvo.

Izvor: Buka

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.