Hrvati odgovorili kako je biti Srbin u Hrvatskoj /foto/

Hrvati odgovorili kako je biti Srbin u Hrvatskoj /foto/

Bilbord Samostalne Demokratske Srpske Stranke (SDSS) u Hrvatskoj, Milorada Pupovca za EU izbore s natpisom njihove kampanje “Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?” osvanuo je jutros u Splitu prešaran sa nacionalističkim porukom.

Srbin je prekrižen, kao i naziv stranke, a po bilbordu su dodani natpisi “NDH, ustaško slovo “U” sa krstom, za dom spremni, Srbe na vrbe te poruka – palite traktore”, prenosi Dalmatinski portal.

Bilbord se nalazi ispod Kineskog zida u Kaštelanskoj ulici, a policija je već obavila radnje iz njihove nadležnosti – fotografisali su bilbord i obavijestili komunalno preduzeće Grada Splita. 

Bilbord SDSS-a je uklonjen

Koncesionar za uklanjanje grafita zbog praznika nije radio danas, pa je uklanjanje ustaških simbola prepušteno firmi koja održava ceste.

Brzom reakcijom te firme,  ‘saniran’ je bilbord SDSS-a koji je danas osvanuo s ustaškim simbolima. Nema više simbola, ali ni bilborda sa sloganom ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj’.

‘Važno je bilo ukloniti neprimjerene i prijeteće poruke da se više ne vide. Koncesionar za grafite praznikom ne radi pa nam je u pomoć priskočio Cestarov ophodar koji uvijek radi 24 sata dnevno. Sada su na potezu politička stranka ili vlasnik panoa da stave drugi bilbord‘, kazao je za Dalmatinski portal Ivica Grubišić Gire, savjetnik gradonačelnika za komunalne poslove.

‘Želimo doprinijeti da ni Europa, ni Hrvatska ne stradaju od ultranacionalizma, ultraklerikalizma, od najcrnijih i najnazadnijih politika koje ovog trenutka sebe nude kao izlaz za Europu i kao spas za Hrvatsku. A mi znamo kako su izgledala ta spašenja. Završila su s paklom za Europu i paklom za Hrvatsku’, kazao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na predstavljanju liste i slogana za EU izbore.

/nezavisne/

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.