“Huffington post” : Visoki Dečani čuvaju dokaz iz 14. vijeka da NLO postoje?! (FOTO)

“Huffington post” : Visoki Dečani čuvaju dokaz iz 14. vijeka da NLO postoje?! (FOTO)

Američki portal “Huffington post” piše da se na fresci Hristovog raspeća iz 1350. u manastiru Visoki Dečani nalazi dokaz postojanja vanzemaljaca. Naime, na fresci se vide dva čudna objekta sa Isusove lijeve i desne strane.

Teoretičari zavjere tvrde da su ovi prikazi zapravo svemirski brodovi i time žele da dokažu postojanje vanzemaljskog oblika života, ali profesor sa univerziteta u Njujorku smatra da je to netačno.

Kako navodi stručnjak za historiju umjetnosti, ovi nesvakidašnji i čudni detalji su zapravo nebeska tijela, piše “Huffington post”.

– Koliko god da ljudskom savremenom oku detalji na fresci djeluju čudno, oni predstavljaju nešto sasvim uobičajeno, Mjesec i Sunce – navodi Dennis Geronimus, italijanski profesor renesansne umjetnosti sa Odjeljenja za historiju umjetnosti na Univerzitetu u Njujorku.

– Neobičnost, bez sumnje leži u činjenici da dva nebeska tijela, na neki način poprimaju “čovjek na Mjesecu” efekat, a ovakvi prikazi se često pominju u Jevanđelju – rekao je italijanski profesor.

Na slici Karla Krivelija “Blagovesti sa Sv. Emidijem” iz 1486. godine, kao i na slici “Madona i dijete sa odojčetom Sv. Jovana” takođe postoje čudni nedefinisani objekti. Po zaključku italijanskog stručnjaka, nijedna od ovih slika ne prikazuje neki nedefinisani leteći objekat, ali svakako da su ikonopisac sa Kosova ili Karlo Kriveli možda vjerovali u natprirodne događaje.

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.