August 06, 2020

Huligani želeli da prekinu Bajagin koncert u Hrvatskoj?

Huligani želeli da prekinu Bajagin koncert u Hrvatskoj?

Na drugoj večeri ovogodišnjeg “Sna sustipanske noći“ na Bajagine taktove je dva i po sata pevalo i plesalo više od 2.500 ljudi.

Toplo letnje veče počelo je u bezbrižnom uživanju i zabavi, a niko od prisutnih nije previše razmišljao o eventualnim indicentima. A nije da nije bilo najava da će protivnici srpskog rokera pokušati da prekinu koncert. Koji sat pre službenog početka koncerta na Matejušci mogla se videti grupa od od 150 do 200 mladića kako se pripremaju za nešto. Mnogi su mislili da je to uvertira za fudbalsku utakmicu Hajduka i bugarskog Levskog.

Međutim, kako piše “Slobodna Dalmacija“, grupa je pokušala da se prekine ili bar na neki način omete koncert. Plan im je bio da se na bilo koji način približe mestu koncerta, bilo karuselom, bilo pešice, pa čak i brodićima i onda među publiku ubace bilo šta – signalnu raketu, suzavac…

Ipak, policija je odradila fantastičan posao što se tiče osiguranja Sustipana i šireg područja oko njega, te službeno nije zabilježen ni jedan jedini incident. Već kod rotora ispred Bobisa bilo je postavljeno policijsko vozilo i blokiran promet, a ispred ulaza u Sustipan bilo je nekoliko policijskih kombija i desetak interventnih policajaca kojima nikako nije bilo lako jer su, usprkos velikoj vrućini i teškom zraku, bili pod punom opremom gotovo sedam sati.

Kako je i službeno potvrđeno, kako bi se sprečilo da huligani ne realizuju “napad s mora”, bilo je angažirano i policijsko plovilo, a okolo po zidinama i obližnjem parkiralištu čekalo je raspoređeno pedesetak interventnih policajaca te je i južni dio Sustipana bio dodatno osvetljen.

S obzirom na tako jake mere obezbeđenja, huligani su pokušali da pronađu “rupu”, pa su tako slali i izvidnike – i pešice, i na biciklima, i na mopedima da vide gde se mogu probiti. U jednom su trenutku čak i krenuli prema Sustipanu, ali su onda valjda uvideli da bi došlo do sukoba s policijom koji bi verovatno završio prolivanjem krvi, pa su ipak odustali od pohoda.

Izvor: Slobodna Dalmacija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.