August 07, 2020

„IGRE BEZ GRANICA“ mališana iz Bijeljine i Brčkog

„IGRE BEZ GRANICA“ mališana iz Bijeljine i Brčkog

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” biće održana 25. maja u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini, od 11 do 15 časova, te u Brčkom u sali Tehničke škole od 13 do 17 časova.

Na takmičenju će u oba grada učestvovati oko 1.000 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu.

Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Osim osnovaca, djece iz vrtića nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Bijeljine i Brčkog, kojima će biti doniran dio sredstava.

– Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad – izjavila je koordinator projekta Željka Gajić na konferenciji za medije koja je danas održana u Multumedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske.Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

– U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu – naglasio je Peđa Savić.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

– Ponosni smo što je upravo jedna od najuglednijih kompanija u regionu, „Jaffa”, naš generalni sponzor i dragi prijatelj koji su zajedno sa nama u avanturi veselog karavana „Jaffa Igre bez granica – rekla je Željka Gajić.

Jedan od velikih prijatelja manifestacije je i kompanija m:tel.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Velika nam je čast što imamo priliku da podržimo manifestaciju koja je posvećena djeci, a koja razvija timski, socijalni i takmičarski duh. Kada su u pitanju takmičenja u Bijeljini i Brčkom, pripremili smo mnoštvo kreativnih sadržaja za sve učesnike i posjetioce, a biće tu i nezaobilazni navijakčki rekviziti – izjavila je Milica Kondić, portparolka kompanije m:tel.

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjaluci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana, a
organizatori su odlučili da igre organizuju u čak osam gradova Bosne i Hercegovine.

/srpskainfo/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.