Decembar 14, 2019

IME KOJE TREBA ZAPAMTITI: Senzacija iz BIJELJINSKE Budućnosti – Radovanović senior sa 15 godina, i to kakav – ‘bode oči’ domaćim velikanima

IME KOJE TREBA ZAPAMTITI: Senzacija iz BIJELJINSKE Budućnosti – Radovanović senior sa 15 godina, i to kakav – ‘bode oči’ domaćim velikanima

Još jedno u nizu veliko priznanje za mladog sportistu stiglo je juče.

Talentovani Nikola Radovanović proglašen je za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske.

Pionirski prvak Bosne i Hercegovine, dva puta proglašen za najboljeg igrača u ligama mladih Evrope, član reprezentacije Srbije do 16 godina i trenutno jedan od najboljih košarkaša Prve muške lige Republike Srpske, mada mu je tek 15 godina.

Budućnost iz Bijeljine u svojim redovima ima jednog od najtalentovanijih imena srpske košarke trenutno, Nikolu Radovanovića koji je rođen 2003. godine ali je već zakoračio u seniorske vode gde se za sada odlično snalazi. Radovanović je skrenuo pažnju regionalnih, jadranskih velikana, ali i evropskih timova koji se interesuju za mladog momka iz Nevesinja, ali je on je trenutno skoncentrisan jedino na partije u Budućnosti u okviru elitnog ranga Republike Srpske.

Brojke govore dosta, 15-godišnji Radovanović je ove sezone na devet mečeva u proseku postizao 17,8 poena i hvatao 5,9 skokova, sa prosečnih 14,6 indeksnih poena. Početkom ovog meseca je bio dominantan protiv ekipe Sokolca u kojoj je ubacio čak 34 poena.

Radovanoviću se predviđa blistava karijera, a očekuje se da će uskoro pojačati neki od najzvučnijih timova u regionu. Takođe, radi se o momku kog prate i veliki strani klubovi, tako je već dragoceno iskustvo stekao boravkom u kampu madridskog Reala.

(Izvor: YouTube/Bojdo)

(Izvor: YouTube/Bojdo)

/hotsport.rs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.