September 20, 2018

INOVATOR IZ BIJELJINE Mladost na putu naučnih ostvarenja

INOVATOR IZ BIJELJINE Mladost na putu naučnih ostvarenja

Aleksandar Spasojević, učenik Tehničke škole “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine, nedavno je nagrađen kao jedan od učenika koji su ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima. Ipak kada uđete u njegov svijet shvatite da je on mnogo više od običnog takmičara, te da je ljubav prema fizici, matematici, elektronici i elektrotehnici ovom momku obilježila život.

Kada se u životu spoje trud, rad i ljubav onda su rezultati neizbježni. To bi ukratko mogla biti definicija uspjeha Aleksandra Spasojevića iz Patkovače kod Bijeljine, koji je svoju ljubav prema fizici, matematici i elektrotehnici potpomogao marljivim radom i uspio za kratko vrijeme da se nađe na listama prvih mjesta na brojnim takmičenjima. Već u osnovnoj školi znao je da je to njegov poziv i od tada pa do danas nije prestao da se usavršava.

Pored ovoga Aleksandar se bavi inovatorstvom. Ovaj skromni momak kaže da je tek sada po prvi put izložio i neke radove koji su nastali mnogo ranije, a jednim od omiljenih uspjeha smatra izradu “smart clocka”, koji je i nagrađen.

Aleksandar ne provodi raspust kao njegovi vršnjaci. Pored prilike da se odmori, pauzu od školskih obaveza koristi i za nove projekte.

Aleksandar je učenik trećeg razreda Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, za sada nije jasno definisao šta želi, jer je neodlučan da li više želi elektrotehniku ili programiranje, ali smatra da će Elektrotehnički fakultet u Beogradu zadovoljiti njegove želje.

(BN)

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.