September 24, 2018

INTERVJU U JEDNOJ PATICI Rečenica kojom je Jokić posle meča za pamćenje zaprepastio američke novinare

INTERVJU U JEDNOJ PATICI Rečenica kojom je Jokić posle meča za pamćenje zaprepastio američke novinare

Posle sjajnog izdanja u pobedi nad Orlandom (125:107), Nikola Jokić je u više navrata oduševio američke novinare koji prate igre Denver Nagetsa.

Podsetimo, srpski košarkaš je na ovom meču maestralno predvodio domaći tim, uz nekoliko sjajnih asistencija, uključujući i jednu sa više od polovine terena za Keneta Farida. Po okončanju meča, upravo je o tom dodavanju najpre bio upitan, odnosno kako je reagovao na sjajan let saigrača za atraktivno zakucavanje, posle ništa lošije asistencije.

 “Kako sam reagovao? Samo sam se vratio u odbranu”, rekao je mirno Nikola i izazvao prve osmehe novinara, kojima je dodao: “Zakucava on to mnogo bolje na treninzima. Šta sve ume da uradi u vazduhu…”.

Jokić je ostao skroman kada je konstatovano da su protiv prilično dobre ekipe Orlanda Nagetsi u jednom trenutku vodili i sa 30 poena prednosti, a da su u šest mečeva pred svojom publikom napravili seriju 5-1.

“Dobro, mi smo se sada baš rastrčali, a oni su pritom igrali i minule noći. Delovali smo dobro, to svakako stoji. Sjajno smo se dodavali… Ovaj tim baš voli da ‘deli’ loptu i samo je pitanje ko će kog dana da se najviše razgira”, rekao je naš košarkaš.

Potom je usledio najduhovitiji deo razgovora. Na pitanje “Da li si svestan da ste sada, posle poraza Minesote, prvi u diviziji?”, Jokić je iskreno rekao:

“Ja i ne znam s kim smo u diviziji”, što je izazvalo opšti smeh. Tome je naš reprezentativac dodao: “Ali, lepo je čuti da smo prvi”.

Denver je sa učinkom 8-5 zaista prvi u Severozapadnoj diviziji Zapadne konferencije, a iza njega su Minesota (7-5), Portland (6-6), Juta (6-7) i Oklahoma siti (5-7). U pitanju je najujednačenija divizija, od šest koliko ih je u NBA ligi, jer poslednjeplasirana Oklahoma sa svojih 5-7 bi u nekoj drugoj dizviji, na primer Pacifičkoj, bila čak druga.

Kada je reč o Orlandu, koji sa 8-5 posle nastupa u Denveru i dalje vodi u svojoj, Jugoistočnoj dizviji Istočne konferencije, Jokić o tom timu ima visoko mišljenje.

“Orlando ima stvarno dobru ekipu, vodi u ligi kada se radi o trojkama, pa smo morali da izađemo i zaigramo jako. Što smo i učinili”, kaže centar Nagetsa.

Njih u ponedeljak čeka gostovanje u Portlandu, za kog su ga novinari upitali da li je svestan važnosti tog meča:

“Svaki meč je nama važan, jer nešto želimo da ostvarimo, nešto što smo zacrtali i ka čemu smo krenuli”, rekao je Jokić.

Predstavnici američkih medija tada su pojasniji svoje pitanje, podsetivši da je u finišu prošle sezone upravo Portland ostavio ekipu Denvera bez plej-ofa, pa ih je zanimalo da će Nagetsi sada ići na osvetu. Nikolin odgovor ih je iznenadio:

“Ne. Pa, to je samo utakmica. U kojoj, naravno, želimo da pobedimo”, zaključio je Jokić koji je u svlačionici intervju dao – u jednoj obuvenoj patici.

Jokić tokom intervjua posle pobede nad Orlandom

Foto: Adam_Mares / Twitter Jokić tokom intervjua posle pobede nad Orlandom

Bez komentara o tehničkoj

Tehničku grešku koju je dobio na meču sa Orlandom, posle ne baš razumljive odluke sudija nakon kontakta sa Bizmakom Bijombom, Nikola Jokić nije želeo da komentraiše:

“Ne znam šta da kažem. Ne, neću ništa da kažem, jer šta god da kažem – kazniće me”, rekao je naš košarkaš.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.